Keystone logo

4 Masterexamen (MA) Program i Yrkesstudier Samhällsvetenskap 2024

Filter

Filter

 • Masterexamen (MA)
 • Yrkesstudier
 • Samhällsvetenskap
Studiefält
 • Yrkesstudier (4)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat

  Masterexamen (MA) Program i Yrkesstudier Samhällsvetenskap

  Efter att ha tagit en kandidatexamen, kan studenter som vill dyka djupare in i sitt fält kunna utöva en Master of Arts. Denna grad möjliggör större forskning och studier i ett valt ämne inom konst och humaniora. Generellt betraktas som en terminal examen i de flesta yrken, MA hjälper studenterna att få professionella och forskningsfärdigheter. Det kan också i vissa fall leda till en doktorsavhandling. program.

  Många potentiella studenter undrar, "Vad är en MA i samhällsvetenskap?" I stort sett är samhällsvetenskap en studie av människor i sin miljö. Eleverna kan fokusera på ett geografiskt område, en tävling eller en grupp människor eller en religiös grupp. De tar i allmänhet klasser i ämnen som forskningsmetoder, organisation och sociokulturell utveckling. Gradprogrammen avslutas vanligtvis med ett stort forskningsprojekt som skrivs upp som en avhandling.

  MA i samhällsvetenskap utövar värdefulla färdigheter, som forskning och analytiska förmågor, som kan gynna en student i många karriärer. Det lär också utexaminerade att förstå den stora bilden och inte döma samhällen med en smal sindig synvinkel.

  Det finns många kostnader förknippade med en MA i samhällsvetenskap, såsom undervisning, böcker, teknikavgifter och rum och ombordstigning om studenten stannar på campus. För att hitta rätt program ska eleverna noggrant jämföra varje skola.

  Kandidater från en MA i samhällsvetenskapliga programmet är efterfrågade i många yrken. De kan lära sig vid universitet. Nonprofitorganisationer och andra filantropiska institutioner använder ofta sociologer som forskningsdirektörer eller programdirektörer. Det finns många statliga positioner tillgängliga, till exempel en facilitator av program inklusive offentliga bostäder och välfärd. Sociologer kan också arbeta på fältet, samla data och observationer för kunder.

  MA i samhällsvetenskap kan tjäna på många olika institutioner, både lokalt och globalt. För studenter i avlägsna områden finns det också online-utbildningsprogram. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.