Keystone logo

21 Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Lingvistik Tillämpad lingvistik 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Humaniorastudier
  • Lingvistik
  • Tillämpad lingvistik
Studiefält
  • Humaniorastudier (21)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Lingvistik Tillämpad lingvistik

En Master of Arts eller magisterexamen är bland de mest populära val för dem som söker utbildning efter grundutbildningen arbete. Normalt är en MA en forskarutbildning med inriktning på samhällsvetenskap, humaniora eller konst, även om det finns många specialiserade områden. Ett bra val är en MA i tillämpad lingvistik.

Vad är en MA i tillämpad lingvistik? Lingvistik är studiet av hur språk fungerar, och tillämpad lingvistik använder dessa begrepp och information för att lösa verkliga problem språk. En magisterexamen i tillämpad lingvistik kan omfatta en mängd olika ämnen, bland annat språkinlärning, fonetik, syntax, språkstörningar och social interaktion med språket. Dessutom kan vissa program kräver att du lär dig ett andra språk så att du kan tillämpa det du lär och kommunicera mer effektivt.

Det finns många fördelar med att ta en magisterexamen i tillämpad lingvistik.I en alltmer konkurrensutsatt och global arbetsmarknad, de med bättre kvalifikationer stå ut och en MA visar att du är erfarna och engagerade. Dessutom utrustar en tillämpad lingvistik examen du med många av de färdigheter och mycket av den kunskap som behövs för att lösa verkliga problem med språket.

Kostnaden för en MA i tillämpad lingvistik kan variera kraftigt. Priset kan påverkas av det individuella programmet, institutionella politik, eller till det land där skolan är belägen. Det är viktigt att potentiella studenter forska en skola noga innan inskrivning för att se till att det är en bra passform.

Det finns många potentiella karriärer tillgängliga för någon med en av dessa examina. Detta på grund av att antalet områden med länkar till tillämpad lingvistik. Språkproblem kan uppstå i psykologi, datavetenskap, sociologi, pedagogik, kommunikation, eller regering.Lingvistik kan också vara användbart om du vill lära ut ett språk, bli en översättare, eller utföra forskning i ämnet.

&nbsp

Om du är intresserad av att ta en MA i tillämpad lingvistik, kan du börjar leta efter rätt program idag. Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.