Keystone logo

100 Master Program i Arkivvetenskap 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Humaniorastudier
 • Arkivvetenskap
Studiefält
 • Humaniorastudier (100)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Arkivvetenskap

  En individ som registrerar sig på masternivå studier kommer att delta i den specialiserade studien av ett professionellt karriärområde. Denna doktorsexamen visar en avancerad behärskning av ämnet, och det tar vanligtvis en till tre år att slutföra.

  Vad är en civilingenjör i arkivvetenskap? Detta är ett avancerat utbildningsprogram som förbereder eleverna för karriärstyrande dokument. Bevarande, arkivering och digitalisering är bara några av de sätt som en kandidat kan interagera professionellt med aktuella eller historiska poster, dokument, konst, böcker och andra objekt. Till exempel kan en professionell analysera ämnen som jämlikhet och mänskliga rättigheter genom förvaltning av kulturella artefakter samtidigt som man hanterar frågor som rör vård och användning av samlingen.

  Kunskap om rekordhållning och digitalisering är användbar över hela yrken, och det mesta bevaringsarbetet innebär ett skarpt öga för detaljer.Studenter som utvecklar dessa färdigheter och förmågor kommer sannolikt att uppnå ledarskap inom området.

  Plats och nivå av specifikation är faktorer som påverkar kostnaden för arkivvetenskapsprogram på olika universitet och inlärningsinstitutioner. Att undersöka de funktioner som ger det önskade resultatet kan hjälpa en student att identifiera rätt program och beräkna de finansiella kraven som berörs.

  Personer som tjänar en magisterexamen i arkiv och arkivhantering, museumsstudier och relaterade specialiseringar inom arkivvetenskap kan hitta positioner inom museer som kuration, arkivering och utställningsdesign. En kandidat kan arbeta som en digital tillgångsförvaltare, en integritets- och åtkomstspecialist eller en rekordchef för ett företag, myndighet, hälsovård eller universitet.

  Studenter har i allmänhet möjlighet att anmäla sig till heltid eller deltid, och online-lektioner är ofta tillgängliga för dem som behöver ett flexibelt schema eller inte kan flytta till den region där önskat universitet finns. För att upptäcka möjligheten som uppfyller dina mål, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.