Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 18 Masterexamina i Atmosfärisk vetenskap 2023

18 Master Program i Atmosfärisk vetenskap 2023

overview

Att bedriva en magisterexamen är ett bra alternativ att få mer specialiserad utbildning för att förbereda sig för en karriär. I vissa yrken krävs en magisterexamen även för postnivå.

När man överväger vad som är en mastergrad i atmosfäriska vetenskaper, ska eleverna vara beredda att engagera sig i forskning för att förstå atmosfärens processer och fysik. Studien kan ske både i laboratoriet och på fältet, och kombinerar matematik med fysiska vetenskaper för att förstå komplexa naturfenomen. Atmosfärskunskap är ett växande område som har kommit mer i allmänhetens medvetenhet som ett socialt relevant ämne med viktiga politiska konsekvenser. Underfält och gradenskoncentrationer kan omfatta meteorologi, klimatologi, oceanografi och geofysik.

Kandidater med en master i atmosfäriska vetenskaper har ofta ökad kunskap i kritisk analys, som kan förutsäga väder och mönster. Dessutom bör de kunna förklara fysikens lagar som styr atmosfärsaktivitet och använda meteorologiska instrument.

Kandidatprogram i atmosfärsvetenskap tar vanligen cirka två år att slutföra. Vissa kurser kan erbjudas på deltid och tar därför längre tid att slutföra. Programkostnaderna kan variera beroende på detta och andra faktorer.

Det finns många olika karriärvägar som kan bedrivas med en atmosfärs-magisterexamen, allt från väderprognoser till NASA-forskare. Inom meteorologin kan akademiker bli forskningsmetologer för statliga organisationer eller den privata sektorn, eller arbeta som väderföretag. Kandidater kan också arbeta i klimatstudier som analytiker för riskhantering mot naturkatastrofer eller för alternativ energiutveckling. Atmosfärsvetenskaper kan också leda till rådgivningskurser inom luftkvalitet och miljösäkerhet, som arbetar med regeringar, företag eller icke-statliga organisationer.

Atmosfärsvetenskaper kan bedrivas över hela världen. Studenter kan överväga program baserat på typ av väderfenomen eller fältforskning som de är intresserade av.Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret

&nbsp

read_more

filters

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Naturvetenskap
  • Atmosfärisk vetenskap
fields_of_study
  • Naturvetenskap (18)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format