Keystone logo

27 Master Program i Biblioteksvetenskap 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Humaniorastudier
 • Arkivvetenskap
 • Biblioteksvetenskap
Studiefält
 • Humaniorastudier (27)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Biblioteksvetenskap

  Att erhålla en magisterexamen är ett vanligt steg för högskoleexamen från ett brett utbud av grundutbildning. Denna grad erkänner kompetens inom ett valt område och är ett krav för vissa avancerade positioner.

  Vad är en mästare i biblioteksvetenskap? Master i biblioteksvetenskapsprogram lär underlag för informationslagring, åtkomst och hantering. Studenter kan välja ett mer traditionellt fokus på bibliotekarier eller bedriva en teknologibaserad examen med fokus på digitala media och tjänster. Beroende på koncentrationsområdet kan erbjudna kurser omfatta informationssystemdesign, interaktion mellan människa och datorer, katalogisering och innehavskurering.

  Studenter som söker en mästare i biblioteksteknik lär sig viktiga färdigheter som databashantering, användning av informationsteknologi och bästa praxis för informationsservice. Denna grad gör en utmärkt övergång från grundutbildning till karriärberedning och kan förbättra en yrkesmässig kompetenssätt.

  En master i biblioteksvetenskap tar vanligtvis två till tre år att slutföra, men många institutioner erbjuder flexibla schemaläggningar för dem som behöver längre. Kostnaden för att få en kandidatexamen beror på institutionen, vilket gör det viktigt att studenterna kontaktar inrättningskontoret direkt för specifika registrerings- och anmälningsavgifter.

  Denna grad ger en solid grund för individer som letar efter informationsbaserade karriär inom både den privata och den offentliga sektorn. Bureau of Labor Statistics förutspår att bibliotekarbetsförväntningen kommer att öka från 2 till 7 procent genom år 2024. Förutom att bli bibliotekarier i skolor, offentliga bibliotek, offentliga byggnader eller sjukhus kan akademiker fortsätta karriärer som arkivister, informationsarkitekter, samlingar kuratorer, metadata specialister eller forsknings bibliotekarier.

  Många högskolor och universitet runt om i världen har master i biblioteksvetenskapsprogram. Att bedriva en examen online är ett bra alternativ för studenter som bor i avlägsna områden, inte har tillgång till ett program lokalt eller behöver flexibel schemaläggning. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.