Keystone logo

12 Master Program i Datorarkitektur 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Teknologistudier
  • Datavetenskap
  • Datorarkitektur
Studiefält
  • Teknologistudier (12)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Datorarkitektur

Studenter som söker en magisterexamen har i allmänhet höga mål som kan leda till bättre karriärmöjligheter. Efter grundutbildningen bedrivs en masterexamen av allvarliga eller motiverade studenter och kan ta ett till två år att slutföra.

Vad är en master i datarkitektur? Med en balanserad inställning till teoretisk kunskap och materiella färdigheter är denna examen vanligtvis riktade mot studenter med datateknik och datavetenskapliga intressen. Studenter följer generellt ett strikt program för att lära sig maskinvara, datorarkitektur och programmering. De följer en studieplan som kan hjälpa dem att utveckla kompetens inom nätverksdesign, beräkningsteori och datorsystemprogrammering.

Dessa studenter är ofta tekniskt skickliga och välorganiserade. Deras bakgrund i arkitektur och teknik kan också lära dem kreativt problemlösning och att tänka kritiskt på flera områden, alla färdigheter som värderas inom professionell sfär.

Tänk på att kostnaden för att bedriva en magisterexamen i datorarkitektur är inte densamma överallt. Institutioner ställer vanligtvis sina egna avgifter och kan variera vildt från varandra. Det är bäst att undersöka skolorna individuellt för priser.

IT-branschen är vanligtvis öppen för dem med bakgrund i datorarkitektur. En av de huvudsakliga yrkena som eleverna gravit mot är en datorsystemingenjör. De färdigheter som lärs ut med graden hjälper ofta akademiker att utforma integrerad programvara och lösa tekniska problem som datorsystemingenjörerna måste hantera. Dessutom kan de hitta arbete som nätverksarkitekt eller nätverkskommunikationschef. För högskoleexamenhållare är ofta höga yrken som en systemchef som övervakar nätverksmiljöer för företag ofta uppnåeliga mål att uppnå.

Numera kan ett antal studieprogram kompletteras online förutom fysiskt på campus. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.