Keystone logo

9 Master Program i Dokumentärstudier 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Scenkonst
 • Filmvetenskap
 • Dokumentärstudier
Studiefält
 • Scenkonst (9)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Dokumentärstudier

  Att bedriva en magisterexamen efter att ha fått en grundutbildning kan förbättra både elevernas professionella kunskapsbas och deras marknadsförbarhet. Magisterexamen dyker djupare in i en utvald disciplin, vilket ger både större insikt och djupare förståelse för ett ämne.

  Vad är en master i dokumentärstudier? Aspirerande filmskapare som vill berätta sannolika berättelser fortsätter filmvis ofta i högre grad i dokumentärstudier. Eleverna lär sig både tekniska filmskapande färdigheter och hur man berättar historier på ett engagerande och känslomässigt sätt. Mycket har förändrats i dokumentärfilmering genom åren, och digitala och strömmande tjänster ger ny röst till dokumentären. Filmskapare kan studera dessa kanaler och lära sig hur man använder ny teknik för att berätta om sina historier.

  En examen i dokumentärstudier ger potentiella filmskapare en bättre känsla av hur man berättar om en kulturellt lämplig historia. Det kan få eleverna med tekniska tips och tricks i att använda kamera och belysningsteknik för att förbättra historien. Kandidater läser också hur man bättre intervjuar för att få ut det mesta av ämnen.

  Att slutföra en magisterexamen tar ofta en till två år, men det beror också i stor utsträckning på huruvida studenten går heltid eller deltid i skolan. Undervisningen är beroende av var skolan ligger, oavsett om det är privat eller offentligt och andra faktorer. Eleverna ska jämföra skolor för att hitta det mest lämpliga.

  Många anställningsmöjligheter är tillgängliga för studenter efter examen. De kan driva en oberoende karriär som manusförfattare eller regissör, ​​berätta för de historier de vill ha, eller de kan säkra en position hos ett företag som vill berätta sina egna berättelser. Sändnings- och strömmande nätverk söker även efter dokumentärfilmmakare för att dela med sig av sina tittare, arbeta som regissörer, författare, filmfotografer eller ett antal besättningspositioner.

  Studenter intresserade av en Master i dokumentärstudier kan upptäcka bra program på skolor runt om i världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.