Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 3 Masterexamina i Drama 2023/2024

3 Master Program i Drama 2023/2024

Översikt

En magisterexamen representerar och erkänner kompetens inom ett visst akademiskt, vetenskapligt eller konstnärligt område. Programmet utvecklar ett finare, mer fokuserat studieområde än den förutvarande kandidatexamen, en som arbetsgivare ofta värderar kraftigt.

Vad är en mästare i drama? Detta program fokuserar på att utrusta studenter med den kunskap och övning som krävs för en karriär i teatern. Den typiska akademiska läroplanen skapar en översikt över konstnärlig och pedagogisk teori, både historisk och modern. Därifrån kan eleverna studera den kulturella och pedagogiska kontexten för scenekunsten och engagera sig i relevanta metoder för att få en förstånds förståelse.

I processen att uppnå en master i drama kan eleverna utveckla kritiskt tänkande och pedagogiska färdigheter för att förstå deras förståelse och förmedla den till andra. Programmet bygger också i allmänhet ett kulturellt perspektiv på konsten och en kapacitet för självständig forskning som är till nytta för många karriärer.

En master i drama kräver ungefär två års heltidsarbete, både akademiskt och praktiskt. Studiekostnaderna varierar, så studenterna ska noggrant undersöka vilken skola de är intresserade av att hitta information om de förväntade kostnaderna.

Det mest framträdande målet med en kandidat med en mästare i drama är en roll som skådespelare på scenen eller storskärmen, men de färdigheter och perspektiv som utvecklas genom att tjäna graden lånar sig bra för andra relaterade sysslor. Scriptwriters och teaterdesigners jobbar också i ståndpunkter nära inblandade i mittenstadiet, liksom regissörer och koreografer. Vissa studenter fortsätter arbeta inom samhällskunskapsprojekt både för erfarenhet och bidrag till deras samhälle, medan andra kan ansöka sin utbildning som sköterska terapeuter.

Att arbeta med en mästare i drama är ett värdefullt steg mot en karriär inom bildkonst. Programmen är tillgängliga över hela världen, och många är också online för studenter som bor i avlägsna områden. För mer information, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Scenkonst
  • Teatervetenskap
  • Drama
Studiefält
  • Scenkonst (3)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat