Keystone logo

19 Master Program i Familjpsykologi 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Sjukvård
 • Mentalvård
 • Psykologi
Studiefält
 • Sjukvård (19)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Familjpsykologi

  Vad är familjepsykologi?
  Familjepsykologi är den vetenskapliga studien av familjedynamik och hur familjer interagerar med varandra. Det fokuserar på hur familjer fungerar när det gäller deras relationer, kommunikation, och övergripande struktur. Familjepsykologer arbetar för att förstå hur familjer interagerar och hur de kan förbättra sina relationer. De arbetar också för att hjälpa familjer i krisetider, såsom skilsmässa eller död. Familjepsykologer arbetar också med barn och ungdomar för att hjälpa dem att hantera familjeproblem. De kan arbeta med föräldrar för att lära dem effektiva föräldraskap eller hjälpa familjer att hantera svåra frågor som missbruk eller våld i hemmet. familjepsykologer kan också ge terapi till familjer som går igenom en svår tid.

  Vad kan jag göra med en examen i familjepsykologi?
  En examen i familjepsykologi kan leda till en karriär inom forskning, undervisning, eller klinisk praxis. Familjepsykologer kan arbeta på sjukhus, kliniker, privata metoder, eller forskningslaboratorier. De kan också arbeta i skolor, myndigheter, eller organisationer som tillhandahåller tjänster till familjer. Många familjepsykologer väljer också att bedriva karriär inom utbildning eller allmän ordning.

  Olika typer av familjepsykologgrader
  En kandidatexamen i familjepsykologi tar vanligtvis fyra år att slutföra. Under dina studier, du tar kurser om ämnen som familjedynamik, mänsklig utveckling, och kommunikation. Du har också möjlighet att delta i praktikplatser eller fältplaceringar. En magisterexamen i familjepsykologi tar vanligtvis två till tre år att slutföra. Under dina studier, du tar avancerade kurser om ämnen som psykopatologi, bedömning, och intervention. Du får också möjlighet att bedriva forskning och skriva en avhandling. En doktorsexamen i familjepsykologi förbereder dig för en karriär inom forskning eller klinisk praxis. Under dina studier, du tar avancerade kurser om ämnen som psykopatologi, bedömning, och intervention.

  En masterexamen utfärdas när studenten har slutfört ett studieprogram på masternivå. För att ta en masterexamen måste man vanligtvis ta 12 till 18 kurser på högskolenivå, samt skriva en uppsats.