Keystone logo

24 Master Program i Filmskapande 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Scenkonst
 • Filmvetenskap
 • Filmskapande
Studiefält
 • Scenkonst (24)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Filmskapande

  En magisterexamen är den första nivån av doktorandutbildning efter avslutad examen på grundutbildningen. Det erbjuder vidare studier i ett akademiskt ämne av intresse eller utbildning och utbildning för att sträva efter en viss yrkes karriär.

  Vad är en master i filmskapande? Den här graden är för blivande filmskapare som vill lära sig att skapa rörliga bilder. Det finns flera inlärningsvägar som vanligtvis är tillgängliga för studenter, vilket kan innehålla manusskrivning, styrning, redigering, produktion, filmografi, dokumentärer och ljudinspelning och design. Forskning kan kombineras med tillämpad utbildning i användning av studio- eller repetitionsutrymme, kamera, ljud och belysningsutrustning, ljud- och redigeringssviter och olika medier. Andra möjliga kurser kan innehålla skärmberättelser, visuell berättande, politik, socialaktivism, medieindustrin och medielag och etik.

  Studerande i Master i filmskapande program kan lära sig att samarbeta med varandra, först och främst, eftersom filmskapande ofta är en lagföreställning. Forskningsförmåga är vanligtvis också raffinerade, samt projektledning och interpersonella kommunikationsförmågor, som är tillämpliga för alla arbetssätt.

  Programkostnaderna varierar för en master i filmskapande, beroende på utbildningsinstitutionen, landet där det är baserat och programmets längd. Studenter kan förvänta sig att tillbringa minst ett till tre år för att slutföra examen.

  Karriärmöjligheter för Master i filmskapande akademiker kan innefatta regissör, ​​producent, filmograf, manusförfattare eller redaktör inom film- och tv-industrin. Andra filmproduktionsroller finns som ljuddesigner, produktionsdesigner eller visuella effekter designer. Kandidater kan önska att bedriva oberoende filmskapande eller söka möjligheter inom större sändnings- eller filmproduktionsföretag. Karriärer i filmarkiv, distribution eller curation är ytterligare alternativ.

  Master i filmskapande program är tillgängliga på universitets campus och i online-program globalt. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.