Keystone logo

2 Master Program i Filmteori 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Scenkonst
 • Filmvetenskap
 • Filmteori
Studiefält
 • Scenkonst (2)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Master Program i Filmteori

  Vad är filmteoristudier?
  Filmteori studerar filmens historia, teori och kritik. Du lär dig att beskriva och utvärdera olika aspekter av film genom en mängd olika tillvägagångssätt inklusive filosofi, Marxism, psykoanalys, ras eller kön. Det kan hjälpa oss att bättre uppskatta filmerna vi tittar på och att förstå de meddelanden som de försöker förmedla.

  Vad kan jag göra med en examen i filmteori?
  Det finns många olika karriärvägar som du kan ta med en examen i filmteori. Du kan arbeta som filmkritiker, en filmprogrammerare, eller en filmhistoriker. Du kan också arbeta inom filmutbildning, lära andra om filmkonst och historia. Eller, du kan använda din kunskap om filmteori för att bedriva en karriär inom filmskapande själv. Oavsett vilken väg du väljer, en examen i filmteori ger dig de kritiska tänkande och analytiska färdigheter du behöver för att lyckas.

  Olika typer av filmteorigrader
  Nivån på filmteorigrader kan variera beroende på institution och program. En kandidatexamen i filmteori kan krävas för vissa nybörjarjobb i branschen, men en magisterexamen eller doktorsexamen kan vara nödvändig för avancerade positioner. Många universitet erbjuder filmteori som en del av en större läroplan för humaniora eller konst. Filmteoretiker kan också studera andra aspekter av film, som historia, kritik, och produktion.

  Vad ska jag studera under min filmteoriexamen?
  Du kommer att studera en mängd olika ämnen relaterade till filmteori, inklusive filmens historia och utveckling, olika filmgenrer, och hur man analyserar och tolkar filmer. Du kommer att studera kritiska tillvägagångssätt för filmteori, såsom feministisk filmteori, Marxistisk filmteori, och psykoanalys. Dessutom har du möjlighet att studera specifika filmer på djupet och tillämpa de teorier du har lärt dig på din egen analys av dessa filmer.

  En masterexamen utfärdas när studenten har slutfört ett studieprogram på masternivå. För att ta en masterexamen måste man vanligtvis ta 12 till 18 kurser på högskolenivå, samt skriva en uppsats.