Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför flera olika Masterexamina i Filmteori i Portugal 2023

1 Master Program i Filmteori i Portugal 2023

overview

Vad är filmteoristudier?
Filmteori studerar filmens historia, teori och kritik. Du lär dig att beskriva och utvärdera olika aspekter av film genom en mängd olika tillvägagångssätt inklusive filosofi, Marxism, psykoanalys, ras eller kön. Det kan hjälpa oss att bättre uppskatta filmerna vi tittar på och att förstå de meddelanden som de försöker förmedla.

Vad kan jag göra med en examen i filmteori?
Det finns många olika karriärvägar som du kan ta med en examen i filmteori. Du kan arbeta som filmkritiker, en filmprogrammerare, eller en filmhistoriker. Du kan också arbeta inom filmutbildning, lära andra om filmkonst och historia. Eller, du kan använda din kunskap om filmteori för att bedriva en karriär inom filmskapande själv. Oavsett vilken väg du väljer, en examen i filmteori ger dig de kritiska tänkande och analytiska färdigheter du behöver för att lyckas.

Olika typer av filmteorigrader
Nivån på filmteorigrader kan variera beroende på institution och program. En kandidatexamen i filmteori kan krävas för vissa nybörjarjobb i branschen, men en magisterexamen eller doktorsexamen kan vara nödvändig för avancerade positioner. Många universitet erbjuder filmteori som en del av en större läroplan för humaniora eller konst. Filmteoretiker kan också studera andra aspekter av film, som historia, kritik, och produktion.

Vad ska jag studera under min filmteoriexamen?
Du kommer att studera en mängd olika ämnen relaterade till filmteori, inklusive filmens historia och utveckling, olika filmgenrer, och hur man analyserar och tolkar filmer. Du kommer att studera kritiska tillvägagångssätt för filmteori, såsom feministisk filmteori, Marxistisk filmteori, och psykoanalys. Dessutom har du möjlighet att studera specifika filmer på djupet och tillämpa de teorier du har lärt dig på din egen analys av dessa filmer.

Portugal är ett av de varmaste europeiska länder. Högskoleutbildningar är mycket prisvärd. I själva verket Portugal har en av de lägsta levnadskostnader för studenter. Njut av de fantastiska stränderna i Algarve eller de gamla historiens vingslag i huvudstaden Lissabon.

En masterexamen utfärdas när studenten har slutfört ett studieprogram på masternivå. För att ta en masterexamen måste man vanligtvis ta 12 till 18 kurser på högskolenivå, samt skriva en uppsats.

read_more

filters

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Portugal
  • Journalistik och masskommunikation
  • Filmvetenskap
  • Filmteori
fields_of_study
  • Journalistik och masskommunikation (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format

related_fields_of_study