Keystone logo

53 Master Program i Genusstudier 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Samhällsvetenskap
 • Genusstudier
Studiefält
 • Samhällsvetenskap (53)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Genusstudier

  En mästare 's examen är en möjlighet att utöka och fördjupa en ' s utbildning inom ett visst område efter examen från college. Många yrken kräver en master 's examen i ett närliggande område, så att eleverna med särskilda karriärmål bör hålla denna väg av studier i åtanke.

  &nbsp

  Vad är en Master i genusvetenskap? Denna grad utbildar studenter om den komplicerade frågan om genus i det moderna samhället. Varje program kan ha en viss inriktning, såsom lag, socialt arbete eller sociologi. Men alla genusstudier program har som gemensamt mål att förbereda studenter för meningsfulla karriärer som svarar mot samhälleliga föreställningar om kön. Banor beröra ofta på och integrerar element från feministisk revisionistisk historia, intersektionalitetsteori och politik.

  &nbsp

  Det kanske mest anmärkningsvärda fördelen att uppnå en master 's examen i genusvetenskap är den ökade social medvetenhet läroplanen ger eleverna.En arbetsgrupp kunskaper om genus och hur det fungerar i samhället tillåter eleverna att känna igen liknande kulturella mönster och identifiera orättvisor i dess många former.

  &nbsp

  Kostnaderna en Master i genusvetenskap varierar beroende på skol 's plats och storlek. För de mest up-to-date uppskattningar av inskrivning och registreringskostnader, kontaktprogram direkt via antagningsenheten.

  &nbsp

  Många studenter kan undra vad en master 's examen i genusvetenskap har att erbjuda dem i termer av karriär. Denna grad öppnar dörren till ett brett spektrum av yrken, inklusive fortsatt forskning och undervisning inom akademiska kretsar, politik och juridik. Som genusmedvetenhet ökar, fler arbetsgivare söker utbildade personer med en fast förståelse av genusstudier som konsulter. Även om många människor som inte har tillbringat tid att studera kön inte inser det, är genusforskning tillämplig på nästan varje område, från media och filmvetenskap för hälsan.Kön är överallt, och akademiker i dessa program kan göra värdefulla arbete som gör det mer synligt för allmänheten.

  &nbsp

  Genusvetenskap har mycket att erbjuda, och fler och fler studenter inskrivna i program varje dag. Använd vår sökbara databas med skolor för att hitta ett program som passar dina mål och intressen. Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.