Keystone logo

37 Master Program i Informationsvetenskap 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Humaniorastudier
 • Arkivvetenskap
 • Informationsvetenskap
Studiefält
 • Humaniorastudier (37)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Informationsvetenskap

  Magisterexamen är tillgänglig för studenter som har avslutat en grundutbildning. Beroende på ämnesområdet kan programmet innehålla forskning, kursarbete och / eller praktik.

  Vad är en master i informationsvetenskap? Denna typ av forskarutbildning utbildar studenter i förvaltning och skapande av informationssystem. Informationssystemen är stora i hela det dagliga livet, så det är vilka program i informationsvetenskapsstudier: hur, när och varför människor använder informationssystem i sina personliga och professionella liv. Förutom att träna eleverna i den etiska användningen av information omfattar dessa program vanligtvis tunga kurser på den teknik som används för lagring och hämtning av data, vilket gör att eleverna kan manipulera dessa system för att förbättra säkerheten och användbarheten. Koncentrationsalternativ kan omfatta databasteknik, biblioteksvetenskap, interaktion mellan människor och datorer, eller analyser, beroende på det enskilda programmet och institutionen.

  Informationsvetenskapliga program ger eleverna de ledande verktygen som behövs för att vara konkurrenskraftiga på dagens arbetsmarknad. Studenter kan lära sig att hantera informationssystem, manipulera databaser och genomföra relevant forskning, som alla kan leda till en framgångsrik karriär inom informationsbranschen.

  Teknologieriktiga grader kan innebära ytterligare avgifter för användning av laboratorier och utrustning, vilket gör dem svåra att prissätta utan att tala med skolans personal. Förutvarande studenter ska kontakta sitt universitets bursar kontor för ekonomisk vägledning.

  Informationsbranschen expanderar snabbt, och akademiker med en magister i informationsvetenskap kan dra nytta av. Om det finns ett behov av data kan eleverna hitta anställning, inklusive positioner direkt inom datahantering eller analys. Kandidater kan fortsätta karriär som systemanalytiker, informationsarkitekter, biblioteksledare, användbarhetsanalytiker och digitala curatorer. Offentliga och privata biblioteksinstitutioner är populära arbetsmiljöer för akademiker, men specialiseringar kan också ge många möjligheter inom områden som webbutveckling och projektledning.

  Tack vare ökningen av online-inlärning kan du slutföra en Master i informationsvetenskap på dina egna villkor om lokala alternativ inte har den flexibilitet du behöver. Gör din utbildning för dig; söka efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.