Keystone logo

9 Master Program i Jämförande kulturvetenskap 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Samhällsvetenskap
 • Kulturstudier
 • Jämförande kulturvetenskap
Studiefält
 • Samhällsvetenskap (9)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Jämförande kulturvetenskap

  Studenter söker ofta en masterexamen för att uppnå högre orderlärning i intressanta områden. Medan grundutbildning normalt fokuserar på breda undersökningar av en disciplin tenderar masterprogrammen att erbjuda mer intensiva studievägar på mindre ämnen.

  Vad är en Master i Comparative Cultural Studies? I ett jämförande kulturprogram använder studenterna sociologins, antropologins och psykologins linser för att studera hur olika kulturer har utvecklats och fortsätter att förändras idag. Eleverna fördjupar sig i medieforskning, med hjälp av litteratur, film och konst av olika kulturer för att få insikt i historiska sociala trender och identifiera de idiosyncrasier som skiljer en kultur från en annan. Studierna studerar alltmer de stigande trenderna i globaliseringen och hur dagens händelser och teknologier förväntas påverka framtida kulturs form. Studenter kan behöva slutföra en praktik, avhandling eller båda för att slutföra sina grader.

  Kandidater är ofta välkända i att navigera i känsliga kulturella skillnader, utbildade i att samla kulturdata och praktiseras i respektfull kulturell kritik. Dessa förmågor är inte bara viktiga för internationella karriärer, men ger också eleverna möjlighet att vara ansvariga medlemmar i det framväxande globala samhället.

  Kostnaderna varierar mellan institutionerna och bygger på en mängd olika faktorer. För att försäkra sig om att programmen passar både deras ekonomiska och skolistiska behov, bör de potentiella deltagarna direkt nå sina utvalda universitet.

  Att ha en examen i jämförande kulturstudier kan ge globala sysselsättningsmöjligheter. Kulturell känslighet och expertis är i hög efterfrågan inom områden som diplomati, politik och utbildning. Specifika jobbtitel som vanligtvis innehas av akademiker inkluderar medieproducent, museumsadministratör eller regissör, ​​social förespråkare, samhällskoordinator, kulturforskare och tvärkulturell tränare. Studenter kan hitta anställning inom privata företag där deras kompetens kan hjälpa produktutveckling eller inom den offentliga sektorn där deras historiska och politiska förmåga kan stödja internationella relationer.

  På grund av sin integrerade mediaanvändning kan en kandidatexamen i jämförande kulturstudier genomföras lokalt eller på avstånd och är tillgängligt från universitet runt om i världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.