Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 9 Masterexamina i Kärnfysik 2023

9 Master Program i Kärnfysik 2023

overview

Efter att ha fullgjort en grundutbildning, är det vanligt att studenterna bedriver en magisterexamen. Denna typ av examen utbildar vanligtvis kandidater för specifika karriärområden.

Vissa ambitiösa studenter kanske undrar vad som är en mästare i kärnfysik. En magisterexamen i kärnfysik fokuserar vanligtvis på forskning inom fältet och förstår teknik och säkerhet. Kurser i studier och forskning kan innehålla ämnen av sällsynta isotoper, sällsynta reaktioner, kärnklyvning och livslängden av kärnämnen. Sådana program bör leda till ökad förståelse för bredare teman som hur elementen i universum först bildades.

Efter att ha fullgjort en magisterexamen i kärnfysik har eleverna vanligtvis fått ett antal praktiska färdigheter, däribland förmågan att analysera data och dra slutsatser. Dessutom ska eleverna kunna använda verktyg och teknik på ett säkert sätt för att bättre förstå kärnkraftsprocesser och genomföra laboratorieforskning inom området.

En magisterexamen i kärnfysik kan ta två år att slutföra, beroende på om kursen är avslutad på heltid eller deltid. Båda alternativen är vanligtvis tillgängliga för studenter som vill välja sitt eget schema och kan påverka den totala kostnaden för att erhålla examen.

Några karriärer som kan leda till en kärnfysikmästare innefattar att arbeta som en kärntekniker, en kärnfysiker eller en medicinsk kärnfysiker. Kärntekniker utför typiskt forskning i laboratorier och kan arbeta på plats vid kraftverk, inom tillverkning, inom rymdindustrin eller med militären. Kärnfysiker, å andra sidan, gör vanligtvis mer teoretiskt arbete i laboratorier. Deras arbete kan fokusera på områden som användningen av kärnkraft i kommunikation, hälso- och sjukvård, elektronik eller flyg. Medicinska kärnfysiker specialiserar sig på medicinska konsekvenser av kärnkraft för att behandla och upptäcka sjukdomar och sjukdomar.

Kandidatprogram i kärnfysik erbjuds i olika länder över hela världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

read_more

filters

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Naturvetenskap
  • Fysik
  • Kärnfysik
fields_of_study
  • Naturvetenskap (9)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format