Keystone logo

17 Master Program i Katastrofförebyggande 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Hållbarhetsstudier
 • Miljömässig hållbarhet
 • Katastrofförebyggande
Studiefält
 • Hållbarhetsstudier (17)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Katastrofförebyggande

  Efter att ha tjänat en kandidatexamen fortsätter vissa akademiker att fortsätta masterexamen. Dessa program tillåter studenter att få en djupare förståelse för sina valda ämnen. Förutom mer kunskap kan magisterexamen öppna högre betalande jobb än bara en kandidatexamen.

  Vad är en mästare i katastrofprevention? Dessa masterprogram utbildar eleverna hur man räddar liv genom att förhindra och förbereda sig för katastrofer. Eleverna lär sig att skapa statliga och ideella system som bekämpar effekterna av eld, översvämningar, stormar och andra naturkatastrofer. I dessa program kan eleverna ta kurser om att analysera flera typer av hot, hantera första respondenter och skapa effektiva säkerhetsprogram. Eleverna kan specialisera sig inom områden som socialpolitik, katastrofhantering, hållbar ombyggnad och katastrofens ekonomi.

  Kandidater med en mästare i katastrof Förhindrande har vanligtvis en grundlig förståelse för säkerhet, vilket kan vara en livräddande färdighet i många situationer. Dessutom lär de här eleverna hur man organiserar stora grupper av människor, även under de svåraste förhållandena. Studenter kan också få krishanteringsförmåga som någon arbetsgivare kan behöva.

  Kostnaden för att få en Master i katastrofprevention beror på många oberoende faktorer. Till exempel kan skolor i olika länder ha väldigt olika undervisningsnivåer. Vidare debiterar vissa universitet olika avgifter för lokala studenter. Projektiva studenter bör konsultera varje institut för att förstå programkostnaderna.

  Regeringar på federala, statliga och lokala nivåer behöver alla katastrofhantering, och kandidater med en master i katastrofprevention är väl lämpade för dessa roller. Som katastrofreaktion och förebyggande chefer utformar och planerar dessa yrkesverksamma system för att rädda liv och egendom när katastrofer träffas. De kan hantera hela team av responders. Kandidater med denna examen kan också arbeta för ideella organisationer som är på plats efter stora katastrofer för att hjälpa till med återhämtning.

  Tyvärr sker katastrofer överallt runt i världen. Som sådan erbjuder många regioner magisterexamina på detta område. Studenter kan välja att studera lokalt, i ett annat land, eller till och med online. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.