Keystone logo

1 Master Program i Företagsekonomi Kreativa näringar i Helsingfors, Finland för 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Finland
 • Företagsekonomi
 • Kreativa näringar
 • Helsingfors
Studiefält
 • Företagsekonomi (1)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Master Program i Företagsekonomi Kreativa näringar

  Helsingfors är Finlands huvudstad. Det ligger i Nyland och har en befolkning på över 600.000 invånare. Det är hem för flera universitet och andra institutioner för högre utbildning.

  Kreativa industrier grader är tvärvetenskapliga program som fokuserar på kreativa områden och deras skärningspunkt med företag, teknik och kultur. Dessa grader syftar till att utrusta studenter med nödvändiga kunskaper och färdigheter för att utmärka sig i karriärer inom den kreativa ekonomin. Program kombinerar ofta element från konst, design, media, underhållning och entreprenörskap.

  Kreativa industrigrader kan hittas på olika nivåer, inklusive associerade, kandidat-, master- och doktorandprogram.

  På grundnivå får studenterna vanligtvis en bred förståelse för olika kreativa discipliner. De kan också lära sig om marknadsföring, ledning och entreprenörskapsprinciper för att hjälpa dem att lyckas i den kreativa ekonomin.

  Forskarnivåprogram erbjuder vanligtvis mer specialiserade kurser och forskningsmöjligheter. Studenter kan välja att koncentrera sig på ett specifikt område inom de kreativa industrierna, som konstförvaltning, kulturpolitik eller kreativ teknik.

  Utexaminerade med examen i kreativa industrier kan hitta anställning inom ett brett spektrum av sektorer, såsom reklam, film och tv, musik, bildkonst, spel, mode och mer. Dessutom kan de välja att göra karriärer inom konstledning, marknadsföring, PR eller entreprenörskap, antingen inom kreativa organisationer eller genom att starta egna företag.

  Det formella systemet för högre utbildning i Finland är 7-3-2-2 mönstret. Universitetet tar två år i yrkesutbildning eller teknisk utbildning och slutligen två år före högskoleutbildning. Finland har också flera offentliga såväl som privata universitet som har möjliggjort tillgång till högre utbildning för studenter.

  En masterexamen utfärdas när studenten har slutfört ett studieprogram på masternivå. För att ta en masterexamen måste man vanligtvis ta 12 till 18 kurser på högskolenivå, samt skriva en uppsats.