Keystone logo

54 Master Program i Kriminalteknik 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Studier i juridik
  • Straffrättsligt förfarande
  • Kriminalteknik
Studiefält
  • Studier i juridik (54)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Kriminalteknik

Erbjuds till studenter med en kandidatexamen, magisterexamina finns tillgängliga både på distans och i många länder runt om i världen. Beroende på institutionen kan en magisterexamen kräva en praktik eller avhandling under studentens sista år eller akademiska term.

Vad är en Master i rättsvetenskap och vilka är de typiska lärandesultaten av det? Rättsvetenskap inbegriper studier av avancerade ämnen inom kriminologi, miljöforensics, toxikologi, drogkemi och andra relaterade områden. Dessa program kombinerar oftast praktisk laboratorieerfarenhet med teoretisk vetenskap, ger en rik bakgrund i kemi, biologi och miljöstudier som de relaterar till detta spännande område. Specialiseringar som erbjuds tillsammans med denna examen inkluderar serologi, rättsmedicinsk farmakologi, rättsmedicinsk toxikologi och digital rättsmedicin.

Forensic science kandidater förbättrar vanligtvis deras uppmärksamhet på detaljer och utvecklar förmågan att analysera ett brett utbud av material och producera konkret information. De kan också få den expertis som krävs för att vittna i domstolar. Dessa tillgångar positioner utexamineras som föregångare inom rättsmedicin och kan göra det möjligt för dem att utveckla långa, framgångsrika karriärer.

Inga två program har samma läroplan eller avgiftsschema. Bland annat bör en student undersöka tid och budgetkrav för ett program för att säkerställa att det uppfyller hans eller hennes mål.

Forensics är ett spännande fält och expertis inom det kan öppna vägen till många branscher. Även om kriminaltekniska forskare är mest framträdande kända för att arbeta i samband med brottsbekämpning är kriminaltekniska vetenskapsmän också viktiga pelare inom genetik, kliniska laboratorier och utbildning. Kandidater kan hitta arbete som toxikologer, analytiska kemiker, laboratorietekniker och naturligtvis som rättsmedicinska forskare. Denna examen kan också användas för att komplettera kvalifikationerna för högre utbildning och andra straffrättsliga arbeten.

Att slutföra en master i rättsmedicin kan ta ett till fyra år och kan innefatta lokala universitetskurser eller online kurser. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.