Keystone logo

6 Master Program i Litteraturteori 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Humaniorastudier
 • Litteratur
 • Litteraturteori
Studiefält
 • Humaniorastudier (6)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Litteraturteori

  En magisterexamen är ett otroligt sätt för studenter att öka sin utbildning samt skapa nya möjligheter för sin karriär. Det tar ungefär ett år eller två att tjäna en magisterexamen, som kan slutföras när en kandidatexamen erhålls.

  Vad är en mästare i litteraturteori? Genom att fokusera på betydelsen, filosofin och tolkningen av litteraturen lär eleverna en mängd olika informations- och analysfärdigheter avseende romaner, prosa och poesi. Vissa klasser inom detta område kan innehålla en inriktning på relationen mellan kultur och litteratur samt användningen av retorik genom århundradena. Vissa kurser har möjligheter för elever att undervisa engelska till individer som inte är flytande i språket.

  Studenter som får en Master i litteraturteori kan lära sig att analysera alla typer av skrivning. De lär sig också att läsa snabbt och kan utveckla en känd kännedom om kulturen både i historisk och modern tid, vilket bidrar till raffinerade interpersonella färdigheter. Dessa färdigheter bidrar till att göra eleverna starkare kandidater när de söker jobb.

  Kurser för denna examen kan ha varierade priser, så studenterna ska kontakta sin högskola eller universitet för att lära sig mer. Kostnaderna kan öka eller minska på olika platser över hela världen.

  Det finns flera karriärer som härrör från en mästare i litteraturteori. Med en underbar kunskap om litteratur och prosa blir många akademiker engelskaprofessorer eller språklärare, och studenter kan också arbeta med översättning eller redigering. Eftersom litteraturteori är så nära knutet till både tryckt och onlinetekst, väljer många studenter att bli marknadsföringsspecialister eller journalister.

  Att hitta en högskola eller universitet som erbjuder en online-mastergrad i litteraturteori är inte för svårt. Det finns många skolor över hela världen som har kurser som behandlar detta ämnesområde. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.