Keystone logo

10 Master Program i Ingenjörsstudier Ljudteknik Ljudteknik 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Ingenjörsstudier
  • Ljudteknik
  • Ljudteknik
Studiefält
  • Ingenjörsstudier (10)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Ingenjörsstudier Ljudteknik Ljudteknik

En masterexamen ses ofta som en mellanhand mellan grundutbildning och doktorandprofessionella mål. Dessa avancerade program varierar mycket i innehåll och karaktär, eftersom de är tillgängliga över en mängd olika discipliner.

Vad är en master i ljudteknik? Ljudteknik förstås bäst som en studie av byggnadsstrukturer för att generera eller interagera med ljud. Program som faller i denna kategori kan gå med ett antal namn, beroende på deras specifika fokus. En MM i musikteknik, MSc i ljudteknik och MA i ljudteknik kanske alla kräver liknande prestationer från studenter. Vissa program fokuserar emellertid på fackets affärs- eller praktiska inslag, utforskning av ämnen som ljudinnovation eller verkstadsutveckling, medan andra begränsar sina utredningar till stor del till akademiska eller teoretiska ämnen, såsom instrumentdesign och signalteori. Studenterna skulle väl fungera fullt ut för att undersöka kärnplanen för varje prospektivt program innan de ansöktes.

Kunskap om ljudteknik kan låta studenter bygga egna instrument och skapa unik musik. De praktiska redigerings- och manipulationsförmågan kan också bidra till att förbättra andras musik. Förvärv av en magisterexamen kan också öppna möjligheter för doktorandstudier.

På grund av det faktum att det finns markerade skillnader mellan ämnet för olika program tenderar undervisningen att variera. Projektiva studenter ska kontrollera institutionen eller undersöka online-reklam och utbildningsmaterial för en exakt siffra.

En potentiell karriärväg för kandidater i ett program som detta är att förbli i akademin. Doktorandprogram inom teknikområdet ställer ofta in en masterexamen i ett relaterat fält som en förutsättning. I en yrkesmässig förmåga kan studenterna producera musik genom att köra ljudutrustning under live-uppspelning, eller redigera färdiga klipp efter en inspelning. De som innehar en magisterexamen i detta ämne, med tillägg av ett lärarbevis erkänt av lokala myndigheter, kan också hitta arbete som pedagog.

Anmärkningsvärda institutioner för ljudteknik finns över hela världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.