Keystone logo

2 Master Program i Ljus och ljud 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Scenkonst
 • Teatervetenskap
 • Ljus och ljud
Studiefält
 • Scenkonst (2)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Master Program i Ljus och ljud

  Praktiska masterexamen ger studenterna möjlighet att uppnå behärskning över sina professionella färdigheter. Studierna ger en nivå av färdigheter och kunskaper inom specifika områden som ofta gör det möjligt för studenten att gå in i en undervisning eller ledningsposition med utgångspunkt i tidigare erfarenhet och utbildning.

  Vad är en mästare i ljus och ljud? Det är en avancerad examen i design och körning av belysnings- och ljudutrustning som används i scenproduktioner. Det betyder både de praktiska kontrollerna som användes under showen och de designmetoder som användes för att skapa ursprungliga effekter när nya projekt behöver dem. Klasser spänner ofta både teori och praktik, och datormodellering används i många moderna program.

  De som fullföljer en avancerad nivå inom detta område kan få teknisk kompetens med belysnings- och ljudutrustning samt designfärdigheter som överskrider scen- och personliga organisationskunskaper som är användbara i en mängd olika livssituationer. Att berika dessa färdigheter lägger till användbara dimensioner för en färdighet som ligger utanför deras tillämpning på en studerandes specifika karriär.

  Det finns inget enkelt sätt att förutse kostnaden för någon magisterexamen, eftersom undervisningen varierar kraftigt från plats till plats, särskilt om två skolor är i olika länder. För dessa magisterprogram borde man förvänta sig ett två-treårigt engagemang.

  Kandidater i belysning och design befinner sig ofta i hög efterfrågan på positioner som kräver regelbunden drift av ljud och ljusbrädor. Detta inkluderar positioner som belysningsdesigners för teatraliska företag och prestationsplatser, men det innehåller också stödroller i den dagliga produktionen som scenschefer. Ofta kräver positioner både. Ljus- och designkandidater är också eftertraktade som inredare på grund av sin kunskap om objektplacering, ljus och färg.

  Att hitta rätt program handlar om att titta på alla tillgängliga möjligheter på nätet och genom universitetets platser i olika länder. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.