Keystone logo

7 Master Program i Logik 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Humaniorastudier
  • Filosofi
  • Logik
Studiefält
  • Humaniorastudier (7)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Logik

Studenter som avslutar en kandidatexamen och vill antingen utöka sin kunskapsbas inom ett visst ämne eller bedriva en examen på ett associerat område kan ofta driva en mästare. De flesta masters grader tar två år eller så att slutföra, men vissa program erbjuder graden på kortare tid.

Vad är en Master i Logik? Forskare i denna läroplan fokuserar på tillämpningen av formella system och studerar hur resonemang skärs och påverkar dessa system. I det här fallet kan system vara digitala eller grundade i vetenskap och matematik, även om eleverna kan utforska mer filosofiska aspekter av disciplinen. Andra studier kan innefatta retorik och övertalning, samt symboler och symbolisk logik, båda grundarna i klassisk utbildning.

En grad i logik kan hjälpa eleverna att skarpa sin resonemangsförmåga, vilket hjälper dem att upptäcka felaktigheter i ett system, vilket kan vara extremt viktigt inom vetenskap och teknik. Logik lär professionella hur man förhandlar samt utvecklar stark deduktiv resonemang, viktig i internationell verksamhet.

När man överväger sin budget för akademiker bör potentiella studenter komma ihåg att platsen kan påverka kostnaden för undervisning. Så kan typen av skolan en närvaro. Privata universitet och högskolor är ofta dyrare än offentliga skolor.

Det finns ett antal avgångar kandidater med en Master i Logic kan driva om de väljer. Många väljer att vidareutveckla sina akademiska studier, få en doktorand och dyka in i den akademiska världen som professor i logik, filosofi eller till och med datavetenskap. Andra kan tillämpa sina färdigheter inom teknik, kommunikationsteknik och liknande yrkesområden, som blir datortekniker eller programvarare.

Att uppnå en Master i Logik är en ädlad strävan. Kandidater ska hitta en tillfredsställande karriär i yrket, oavsett om de är kvar i akademiker eller gå med i den privata sektorn. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.