Keystone logo

7 Master Program i Mikroekonomi 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Studier i ekonomi
 • Ekonomi
 • Mikroekonomi
Studiefält
 • Studier i ekonomi (7)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Mikroekonomi

  En magisterexamen är ofta ett utmärkt sätt att fördjupa sig på ditt valda område. Det tar i allmänhet ungefär två år att slutföra, men det visar världen att du har uppnått en djup förståelse för ämnet.

  Vad är en mästare i mikroekonomi? Denna gren av ekonomin handlar om studier av hur enskilda beslut och enskilda politiker påverkar ekonomin. Kurser täcker ofta effekterna av förändringar på marknaderna på prissättning för konsumenter och företag, samt förändringar av saker som påverkar dessa marknader, såsom skatter och brist på resurser. Den studien kan göra information som påverkar politiken för både leverantörer och konsumenter genom att hålla dem uppdaterade på konsekvenserna.

  Fördelar med en mästare i mikroekonomi kan fungera för dig i ditt personliga liv såväl som din professionella. Du kan lära dig värdefulla färdigheter som kostnad / nytta analys, strategiskt beslutsfattande och penninghantering.

  Kostnaden för en magisterexamen beror på din plats och den skola du har valt. Du kan få en detaljerad uppskattning från skolan du planerar att delta i.

  En karriär inom mikroekonomin kan ofta se ut som du vill ha det. Du kan välja att gå företag, som finansdirektör som har en specifik inverkan av ett företags finansiella politik. Eller kanske du föredrar en position som forskningsanalytiker i statlig kapacitet, där du kan informera ledare om effekterna av beskattning på olika marknader. Du kan också välja att bli en konsult eller en forskare som arbetar för att hjälpa andra företag bättre sig genom politiska förändringar. Alternativt kan en karriär som författare vara vad du söker, hjälpa lekmännen att förstå de komplexa teorier som driver prissättning och utbud och efterfrågan.

  Du kan förmodligen få en Master i mikroekonomi någonstans i världen. Det finns tillgängligt på många universitet och högskolor, och online var du än vill vara. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.