Keystone logo

6 Master Program i Ojämlikhetsstudier 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Hållbarhetsstudier
  • Studier i social hållbarhet
  • Ojämlikhetsstudier
Studiefält
  • Hållbarhetsstudier (6)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Ojämlikhetsstudier

En magisterexamen hjälper en elev att förstå ett ämne som är bortom en kandidatexamen. Dessa examen kräver generellt mer forskning och djupgående studier. Dessutom öppnar magisterexamen vanligtvis spännande karriärvägar för akademiker som tenderar att betala mer än jobb som bara kräver en kandidatexamen.

Vad är en mästare i olikhetsstudier? Dessa magisterexaminer fokuserar på ojämlikheten som finns mellan män och kvinnor runt om i världen. Kurserna kan också fokusera på korsningar av ojämlikhet, såsom ras, sexuell läggning och ekonomisk klass. Eleverna lär sig om historien om denna ojämlikhet och studerar teorier om hur man ska öka jämställdheten i framtiden. Eleverna lär sig att se samhället genom sociala, kulturella och ekonomiska linser för att bättre förstå krafterna som driver ojämlikhet. Många masterprogram i jämställdhetsstudier tar två år för en heltidsstudent att slutföra.

Studenter som bedriver en magisterexamen i ojämlikhetsstudier kan utveckla en känsla av empati för människor som inte är som själva. Denna känsla kan tjäna dem bra i personliga och karriärsträvanden. Dessutom utexaminerade vanligtvis dessa program med otroliga forsknings- och kommunikationsförmåga som är värdefulla för många arbetsgivare.

Inga två masterprogram i ojämlikhetsstudier kostar samma sak. Undervisningspriserna kan variera mellan länder, regioner och enskilda universitet. Eleverna bör kontrollera varje skola för att bestämma eventuella kostnader.

Kandidater med en Master i Olikhet Studier kan fortsätta att ha blomstrande sociala rättvisa karriärer. Vissa akademiker fortsätter att vara verkställande direktörer eller till och med grundare av ideella organisationer som arbetar med marginaliserade människor för att skapa en rättvisare värld. Andra kan fortsätta arbeta inom statliga välfärdsorganisationer, hantera lag av personer som arbetar direkt med människor i nöd. Fortfarande arbetar andra med denna grad i regeringar som policyrådgivare. Dessa rådgivare analyserar förslag till politik för att förstå den potentiella inverkan på marginaliserade samhällen.

Med online-program tjänar många studenter sina master i olikhetsstudier på distans. Andra väljer lokala universitet, och vissa studenter reser utomlands för sina studier. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.