Keystone logo

8 Master Program i Optik 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Naturvetenskap
 • Fysik
 • Optik
Studiefält
 • Naturvetenskap (8)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Optik

  Vissa väljer att tjäna en magisterexamen efter att ha tjänat sin grundutbildning. En förutsättning för doktorander, magisterexamen ger ofta bättre möjligheter för dem som tjänar dem. Graden tar vanligtvis mellan ett och tre år att slutföra.

  Vad är en Master i Optik? Studenter som bestämmer sig för att få en magisterexamen i optik lär sig om beteendet av ljus, syn och egenskaperna hos avböjning och överföring. Några vanliga kurser som studenterna kan ta när de tjänar graden är optisk vågutbredning, laserteknik, geometrisk optik och bildsystem, och integrerad fotonik. Vissa program kräver en forskningsrapport eller avhandling för att examinera.

  En grad i optik lär ofta eleverna ett brett spektrum av färdigheter som kan leda till bättre arbetstillfällen och lön, såsom expertkunskaper inom nanophotonics och spektroskopi. Många lär sig att diagnostisera medicinska problem och sjukdomar samt hur man använder telekommunikation i hemlandsäkerhet. Programmet kan också lära sig färdigheter som individer kan använda utanför sin karriär, till exempel bättre kommunikation.

  Studenter som vill ha en doktorsexamen i optik tycker ofta att kostnaden varierar. Vissa länder tar ut mer för utbildning, och varje inlärningsinstitut tar också ut sitt eget pris. Dessutom väljer vissa studenter längre program och betalar därför mer.

  En magisterexamen i optik kan leda till en rad karriärmöjligheter. Studenter kan bli tekniska chefer eller ingenjörer. Utöver medicinsk och biomedicinsk teknik kan utexaminerade välja att arbeta inom fiberoptik och kommunikation, tillverkning, konsumentteknik eller hårdvara. Universiteter, forskningscentra och sjukhus är vanliga platser att hitta anställning, även om små och stora företag och myndigheter ofta har ställningstaganden.

  Vissa studenter väljer att delta på universitetet online för att skapa mer flexibla möjligheter. De som vill delta i en fysisk plats kan hitta optikprogram i universiteten runt om i världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.