Keystone logo

2 Master Program i Orkesterstudier 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Scenkonst
 • Musik
 • Orkesterstudier
Studiefält
 • Scenkonst (2)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Master Program i Orkesterstudier

  En magisterexamen är en möjlighet för studenter att bedriva mer specialiserad utbildning på högre nivå. Det är ett krav för vissa yrken och bygger vanligtvis på färdigheter och kunskaper som förvärvas under en kandidatexamen.

  För dem som är intresserade av att veta vad som är en mästare i orkesterstudier, är det ett högskoleexamen som tränar musiker för en karriär som en orkestermusiker. De flesta program är inriktade på att bygga en musikalisk repertoar, som ofta skräddarsys för spelarens specifika instrument. Orkesterstudier ger också musiker möjligheter att spela i lokalt anslutna orkestrar och eventuellt turnera med en orkester för en del av terminen.

  Att slutföra en magisterexamen i orkesterstudier kan ge studenterna färdigheter att kunna utföra konstnärliga verk och tolka olika musikaliska stilar på ett visst instrument. Dessutom kan orkesterstudier också förbereda kandidater för att lyckas i musikaliska auditioner och intervjuer.

  Magisterprogram i orkesterstudier kan genomföras på heltid eller deltid och kan ta mellan en och en halv till tre år. Programkostnaderna kan variera beroende på var programmet erbjuds.

  Det primära karriärutfallet för magisterstudenterna i orkesterstudier är en professionell musiker i en orkester. Detta innebär att man övar, utför och eventuellt reser med ett ensemble för en eller flera årstider. Med specialiserade spår i examen kan framgångsrika akademiker också kunna arbeta som orkesterledare eller som instruktör eller handledare för orkesterstudenter. Många doktorander samarbetar med lokala ensembler så att eleverna har möjlighet att få arbetslivserfarenhet samtidigt som de fyller sin examen.

  Magisterexamen i orkesterstudier är tillgängliga över hela världen. Var du väljer ett program kan bero på ditt intresse för en viss etablerad professionell orkester. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.