Keystone logo

72 Master Program i Pedagogisk psykologi 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Pedagogik
 • Pedagogisk psykologi
Studiefält
 • Pedagogik (72)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Pedagogisk psykologi

  När man bedriver ett magisterprogram ska eleverna förbereda sig för intensiva kurser och rigorösa forskningsprojekt. Graden av dessa stipendier anses generellt vara högre än grundutbildning och lägre än doktoranduppgifter.

  Utbildningspsykologin är studien av hur människorna beter sig och tänker medan de lär sig. Vad är en master i utbildningspsykologi? Lärare som vill få professionell trovärdighet, registrerar sig ofta i dessa program som en fortsättning på psykologi grundutbildning. Ett gemensamt mål bland många magisterprogram i utbildningspsykologi är att ge den information och färdighet som krävs för att utföra kritiska bedömningar av inlärningsprocesser. Detta uppnås genom noggrann granskning av de olika faktorer som påverkar förvärvet av kunskaper genom klasser som biologi, språkförvärv och sociologi i familjen.

  Det finns många fördelar med att förstå psykologi, men en djupare förståelse och medkänsla för andra är en av de mest användbara i personliga och professionella livet. Utbildningspsykologi kan i synnerhet bidra till att påskynda egna lärandeprocesser. Dessutom är gruppen av entusiastiska kamrater som förvärvas i många masters program ofta en källa till stöd under hela forskarens liv.

  Kostnader i samband med utbildningsnivåer varierar från en institution till en annan. Det är ofta bäst att hänvisa direkt till den information som publiceras av varje skola.

  Barnomsorgsanordningar använder ofta pedagogiska psykologer, särskilt de som tar hand om programdeltagare med begränsad kommunikationskapacitet. Uppgifterna för denna omsorgsposition kan omfatta att ge återkoppling till föräldrar, hantera lektionssessioner och utveckla verksamhetsplaner. Offentliga och privata skolor söker ofta efter kandidater i utbildning och psykologi program för att fungera som lärande tränare eller lärare. Rådgivare kan hjälpa studenter genom att identifiera hinder och utveckla personliga lösningar. Lärare med kunskap om psykologi kan vara välutrustade för att hantera ett klassrum, utveckla inlärningsstrategier och, naturligtvis, lära psykologi åt eleverna.

  Utbildningspsykologiprogram är ofta det första steget mot en tillfredsställande framtid. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.