Keystone logo

20 Master Program i Politisk ekonomi 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Studier i ekonomi
 • Ekonomi
 • Politisk ekonomi
Studiefält
 • Studier i ekonomi (20)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Politisk ekonomi

  Den process genom vilken kollektiva val görs är komplex och oförutsägbar. När det blir nödvändigt att förutse de åtgärder regeringar, privatpersoner och företag, de med en Master i politisk ekonomi erbjuder värdefulla analyser och inriktning för viktiga beslutsfattare.

  &nbsp

  Vad är en Master i politisk ekonomi? Det är en avancerad examen lämplig för dem med tidigare grundarbete i statsvetenskap, nationalekonomi, historia eller företag. Program fokusera på strategiska resonemang individer och samlingar av människor. Eleverna undersöker noggrant de processer, motiv och konsekvenser av politiska val. Ämnen av studien omfattar statliga regleringar, val, lag och särskilda intressegrupper. Eleverna får också lära sig hur den politiska konkurrensen i slutändan påverkan samhället.

  &nbsp

  En Master i politisk ekonomi utvecklas vidare elevernas kritiska tänkande och kommunikationsförmåga.De får lära sig de stora teorier om ekonomi och statsvetenskap kongruent. De kan relatera de två separata discipliner med varandra och dra meningsfulla slutsatser. Eleverna utvecklar skicklighet med den senaste programvaran och teknik och kan använda den för att samla in och analysera datauppsättningar.

  &nbsp

  Den totala kostnaden för ett magisterprogram beror på institutionen. Eleverna uppmuntras att kontakta antagnings avdelningar universitet övervägs för mer specifika detaljer om avgifter och undervisning. De flesta program kommer att kräva minst två års heltidsstudier. Eleverna ska också ta hänsyn till bostäder, kursmaterial och transportkostnader.

  &nbsp

  Akademiker med en Master i politisk ekonomi är kvalificerade för sysselsättningen i många regeringsposter. Lobbyfirmor värderar också de förmågor av dessa akademiker, och många tycker arbetet som rådgivare för politiska kampanjer.En del arbete som forskare eller analytiker i företag som konkurrerar i kraftigt reglerade branscher. Konsultarbete är ett alternativ för dem som föredrar att förbli självständigt anställd. Dessa program förbereder också studenterna att bedriva högre utbildning. Många slutföra så småningom en forskarutbildning och gå vidare för att hitta sysselsättning i akademiker.

  &nbsp

  Studenter som är intresserade av ett av dessa program ska börja forska deras alternativ direkt. För internationella studenter eller yrkesverksamma, många online universitet erbjuder kurser som passar inom schemaläggning och geografiska begränsningar. Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.