Keystone logo

19 Master Program i Sjukvård Mentalvård Psykologi Psykologisk forskning 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Sjukvård
  • Mentalvård
  • Psykologi
Studiefält
  • Sjukvård (19)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Sjukvård Mentalvård Psykologi Psykologisk forskning

Vad är psykologisk forskning?
Psykologisk forskning är den vetenskapliga studien av det mänskliga sinnet och beteendet. Målet med psykologisk forskning är att förstå hur människor tänker, känna, och beter sig. Psykologisk forskning kan delas in i två huvudtyper: grundforskning och tillämpad forskning. Grundforskning bedrivs för att få en bättre förståelse för mänskligt beteende. Tillämpad forskning bedrivs för att lösa verkliga problem. Psykologisk forskning bedrivs med olika metoder, inklusive experiment, fallstudier, undersökningar, och naturalistisk observation. Psykologer använder dessa metoder för att studera ett brett spektrum av ämnen, inklusive barns utveckling, onormal psykologi, känslor, kognition, psykiska störningar, och socialt beteende.

Vad kan jag göra med en examen i psykologisk forskning?
Det finns många karriäralternativ tillgängliga för dem med examen i psykologisk forskning. Vissa människor arbetar i akademin, bedriver forskning och undervisning vid högskolor och universitet. Andra arbetar i regeringen, använder sin kunskap om psykologi för att skapa allmän ordning. Ytterligare andra arbetar inom den privata sektorn och tillämpar sina färdigheter på företag och organisationer. Det finns många olika typer av psykologisk forskning, så det finns många olika karriärvägar som man kan ta. Oavsett dina intressen, det finns sannolikt ett sätt att använda din examen i psykologisk forskning för att bedriva en karriär som du kommer att finna uppfyllande.

Vilka grader finns i psykologisk forskning?
Psykologiska forskningsgrader finns tillgängliga på grund- och forskarnivå. En grundexamen i psykologisk forskning kan leda till en karriär inom psykologi eller ett relaterat område. En examen i psykologisk forskning kan leda till en karriär som forskare, professor, eller klinisk psykolog.

Vad ska jag studera under min psykologiska forskningsexamen?
Kurserna för en psykologisk forskningsgrad varierar beroende på studienivå och det specifika programmet. Det finns dock några vanliga ämnen som behandlas i de flesta program. Dessa inkluderar forskningsmetoder, statistik, och psykologisk teori. Studenterna kommer också att ha möjlighet att specialisera sig inom ett visst område av psykologi, såsom barnutveckling eller social psykologi.

En masterexamen utfärdas när studenten har slutfört ett studieprogram på masternivå. För att ta en masterexamen måste man vanligtvis ta 12 till 18 kurser på högskolenivå, samt skriva en uppsats.