Keystone logo

13 Master Program i Pedagogik Undervisning Religiös utbildning 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Pedagogik
  • Undervisning
  • Religiös utbildning
Studiefält
  • Pedagogik (13)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Pedagogik Undervisning Religiös utbildning

Ett mastersprogram kan ta några olika former, men det finns några vanliga element. I allmänhet består dessa program från ett till fyra år, innehåller viss mängd forskning eller praktiska studier och är endast tillgängliga för avancerade studenter.

För dem som upplever en kallelse att undervisa inom ramen för en religiös disciplin är engagemang och tro ensam inte tillräckligt för att stödja målen för en värdig karriär. Religiös utbildning är en komplex process som kräver kunskaper om både teologi och pedagogik. Vad är en mästare i religiös utbildning? Enkelt uttryckt är det en studie som syftar till att ge en förståelse för de pedagogiska principerna och rutinerna för en viss religion. Vanliga kurser är ledarskap, tolkning av religiösa texter, teologi och mänsklig utveckling. Elever tar vanligtvis också klasser som är specifika för sin religion, till exempel kristendomen.

Kandidater får ofta en bättre förståelse av sin egen tro genom att lära sig att kommunicera sina principer med andra. Dessutom kan de pedagogiska teorierna som lärs i dessa kurser hjälpa lärare lära andra ämnen av personligt intresse. Kandidater lämnar också ofta dessa program med en kohort av medlärare och syskon i tro.

Dessa kurser varierar i kostnad baserad på religion, plats och stipendium bistånd. Kandidater bör fråga institutionen innan de planerar sin utbildning.

Som man kan förvänta sig är utbildningen den vanligaste karriären som utövas av kandidater från religiösa undervisningsmästares program. I synnerhet har religiösa institutioner en tendens att se dessa grader positivt när de granskar sökandena, eftersom tro ofta är en grundläggande aspekt av skolornas läroplaner och kulturer. För dem med viss utbildningserfarenhet kan en magisterexamen vara legitimationen nödvändig för att gå vidare till en administrativ ställning. Andra sökande kan fortsätta ministeriet och föredrar att använda sina pedagogiska färdigheter för att hjälpa de troendes gemenskaper i en mindre akademisk miljö.

Religiösa utbildnings masterprogram finns från olika religioner i flera länder. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.