Keystone logo

6 Master Program i Sändningsjournalistik 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Journalistik och masskommunikation
  • Journalistik
  • Sändningsjournalistik
Studiefält
  • Journalistik och masskommunikation (6)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Sändningsjournalistik

En magisterexamen följer kandidatexamen, med inriktning på att uppnå avancerad kunskap om ett visst studieområde eller yrkesutövningsområde. Det är den första nivån på forskarutbildning och anses vara en avancerad nivå i akademien, före doktorgrad.

Vad är en Master i Broadcast Journalism? Denna examen förbereder eleverna för karriär inom sändning och elektronisk journalistik genom teoretisk studie och praktisk träning. Produktion och redaktionella färdigheter för radio och tv kan undervisas, samt forskning och produktion finansiering. Ämnen som omfattas kan omfatta skrivning, insamling av information, rapportering och förankring på olika plattformar. Andra möjliga kurser kan innebära sändningshistoria, branschregler och föreskrifter, public service-meddelanden, fält- och studioprestanda, ljud och bilder.

Studenter som tjänar magisterexamen i sändningsjournalistik lär sig de specifika kreativa och tekniska produktionskunskaperna som behövs för sändning på traditionella och nya medieplattformar. Kommunikation och talutbildning, show hosting och scriptwriting är till hjälp för framtida roller.

Kostnaden för en Master i Broadcast Journalism varierar och bygger ofta på utbildningsinstitutionen och programmets längd, som löper i minst ett år. Skoltypen och huruvida den är internationellt baserad påverkar också kostnaderna.

Kandidater från denna typ av program kan förvänta sig karriär i sändning, sociala medier eller multimedia. De får vanligtvis den erfarenhet som behövs för positioner på små och medelstora marknader, som i slutändan förbereder dem för jobböppningar på större marknader eller med stora sändningsnät. Några sysselsättningsexemplar inkluderar produktionsassistent för ett sportnätverk, producent för ett spanskt språknätverk, mediaoperationer för ett professionellt sportlag och elektronisk grafikoperatör för ett stort kabelnätverk.

Master i Broadcast Journalism-program erbjuds över hela världen av olika institutioner. De kan vara campusbaserade, online eller båda. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.