Keystone logo

64 Master Program i Samhällsvetenskapliga studier 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Samhällsvetenskap
 • Sociologi
 • Samhällsvetenskapliga studier
Studiefält
 • Samhällsvetenskap (64)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Samhällsvetenskapliga studier

  Uttrycket "samhällsvetenskap" används för att i stor utsträckning definiera en stor kategori av olika grader och karriärmöjligheter. Att erhålla en mastergrad i samhällsvetenskap hjälper till att öppna dörren till en mängd olika områden, inklusive sociologi, statsvetenskap, psykologi, teologi, antropologi, humaniora och mer. Oavsett om du föredrar att studera det mänskliga sinnets invecklingar och relationer mellan människor idag, eller om du vill gräva in i kulturer och civilisationer, kan samhällsvetenskapen ge dig den grund du behöver.

  &nbsp

  Vad är en mästare i samhällsvetenskap? En magisterexamen i någon av samhällsvetenskaperna kan ge dig en grund för många jobb i en mängd olika områden. Dessa grader hjälper dig att förstå historia, mänskligt beteende och sociala interaktioner, vilket översätter till många olika karriärvägar på vägen. Genom att spåra mänsklig interaktion till dess sociala, kulturella och historiska ursprung kommer du att vara bättre rustad att ta itu med dagens problem och hitta realistiska och uppnåbara lösningar.

  &nbsp

  Det finns många skolor idag som erbjuder master i samhällsvetenskap, och kostnaden för varje program kan variera beroende på flera faktorer. Kostnaden kan också variera i stor utsträckning beroende på om du väljer att fortsätta en utbildning i USA eller ett internationellt universitet, så det är något du borde undersöka noggrant innan du begår ett program.

  &nbsp

  Med en kandidatexamen i samhällsvetenskaplig grad kan du välja att arbeta direkt med människor, såsom socialt arbete, lag eller straffrätt, eller slå samman din omfattande kunskap om mänskliga interaktioner med andra områden, t.ex. datavetenskap eller personalhantering . Andra praktiska tillämpningar inom detta område är karriär inom rådgivning, brottsbekämpning och rättsvetenskap, utbildning, regering, journalistik och statistik.

  &nbsp

  För att komma igång, identifiera fältet i samhällsvetenskap som mest intresserar dig och starta en online-sökning för skolor som erbjuder programmet. Du kan enkelt hitta djupgående information om samhällsvetenskapliga masterprogram. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.