Keystone logo

24 Master Program i Pedagogik Pedagogisk psykologi Skolrådgivning 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Pedagogik
  • Pedagogisk psykologi
  • Skolrådgivning
Studiefält
  • Pedagogik (24)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Pedagogik Pedagogisk psykologi Skolrådgivning

En magisterexamen är en forskarutbildning som kan ta var som helst från ett till fyra år för att slutföra. Vissa program kräver att eleverna skriver en avhandling eller tar en kvalificerad tentamen förutom att fylla i ett visst antal kredittimmar. Programmen kan vara professionella eller forskningsbaserade.

Vad är en mästare i skolrådgivning? Eleverna är vanligtvis instruerade i strategier för rådgivning K-12 elever, skolor, familjer och samhällen. Studenter kan ta klasser som principer för skolrådgivning, rådgivningsförmåga och tekniker, koncept för familjesystem, multikulturell rådgivning, mänsklig tillväxt och utveckling och psykopati och diagnos. Personer i ett magisterprogram tenderar att lära sig att hjälpa studenter i alla åldrar att fokusera på akademisk, karriär, social och emotionell utveckling, så att de kan uppnå framgång i skolan och förbereda sig för att leda att uppfylla sina liv som vuxna.

Det finns många fördelar att tjäna en magisterexamen i skolrådgivning. Kandidater utvecklar vanligtvis bra lyssningsförmåga. Genom att lära andra hur man fokuserar på mål, tar de vanligtvis också upp dessa färdigheter. Studenter kan också få erfarenhet av att arbeta med personer från olika bakgrunder. Detta gör det möjligt för dem att vara medkänsla individer som förstår arbetet i ett mångsidigt samhälle.

Universiteten runt om i världen erbjuder olika masterprogram, och kostnaderna kan variera beroende på slutförd tid och kurs. Kontakta specifika skolor av intresse för att fråga om undervisning förväntningar.

En mästare i skolrådgivning kan förbereda studenter för jobb som skolrådgivare, administrativa assistenter och andra akademiska positioner. Vissa akademiker bedriver karriär med ideella organisationer där de kan hjälpa till med hjälp av missgynnade och misshandlade barn. Kandidater kan också kvalificera sig till karriärer som kliniska fallhanterare, socialarbetare, mentorer eller specialundervisningslärare. Med en liten mängd ytterligare kurser och licensiering kan utexaminerade kunna hitta jobb som mentalvårdspersonal och psykiatriska terapeuter.

En magisterexamen i skolrådgivning kan enkelt bedrivas i en traditionell campus-inställning eller genom ett online-utbildningsprogram. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.