Keystone logo

130 Master Program i Statistik 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Studier i ekonomi
 • Statistik
Studiefält
 • Studier i ekonomi (130)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Statistik

  Efter att ha tjänat en kandidatexamen är många studenter intresserade av att ta nästa steg i sin utbildning. En master s är ett forskarutbildningsprogram som vanligtvis tar en till tre år att slutföra. Kursen är mer fokuserad på en aspekt av ett karriärfält, vilket gör det möjligt för individer att specialisera sig inom sitt yrke.

  Vad är en mästare i statistik? Fokus i denna grad ger vanligtvis en djup och bred teoretisk förståelse av statistik, men med betoning på praktiska tillämpningar. De sätt som matematiska vetenskaper kan tillämpas i dagens samhälle är olika, och nya områden fortsätter att utvecklas. Studenter i denna typ av program kan studera datainsamlingsmetoder, riskberäkningar, miljö- och rumsstatistik, algoritmiska tillämpningar och matematiska teorier och metoder.

  Personer med avancerad nivå är utrustade med kunskap och erfarenhet för att lyckas inom ett antal karriärområden inom den internationella arbetsmarknaden. De kan också anmäla sig till en Ph.D. program som öppnar dörren till ett yrke inom utbildning och forskning.

  Kostnaden för en magisterexamen varierar kraftigt på grund av det stora utbudet av tillgängliga program. Vissa institutioner kräver forskningsprojekt, avhandlingar eller praktikplatser som påverkar längden på kursen. Universitetets plats påverkar också utgifterna. Avgifter, undervisningsplaner och anmälningskostnader skiljer sig åt.

  De yrken som kräver statistiker är för många att lista på grund av det utbredda behovet av denna färdighet, men områden inkluderar medicinsk, försäkring, ekonomisk, politisk och industriell för att nämna några. Kandidater kan hjälpa företag med tekniska beslutsprocesser, ge statistisk kunskap för företagsverksamhet eller utvärdera eventuella bedrägerier. Banker, marknadsundersökningsföretag och läkemedelsföretag rekryterar statistiker aktivt, och många studenter anställs i professionella positioner före examen.

  Universiteten runt om i världen erbjuder statistik magisterexamen, och de görs ofta tillgängliga online för dem som inte kan flytta eller anpassa dagliga rutiner för att möjliggöra heltidstjänster i klassrummet. För att hitta den institution som uppfyller dina utbildningsbehov, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.