Keystone logo

33 Master Program i Telekommunikationsteknik 2024

Filter

Filter

  • Master
  • Masterexamen (MSc)
  • Masterexamen (MA)
  • Ingenjörsstudier
  • Elektroteknik
  • Telekommunikationsteknik
Studiefält
  • Ingenjörsstudier (33)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Master Program i Telekommunikationsteknik

Eleverna bedriver ofta klasser på masternivå efter att ha avslutat kandidatexamen i ett relaterat fält. Programmen varar normalt från två till fem år, beroende huvudsakligen på inskrivningsstatus.

Vad är en master i telekommunikationsteknik? Denna typ av program tas ofta som en fortsättning på en allmän studie av elteknik. Liksom många andra masterprogram på området för tillämpad vetenskap och relaterade områden är tele- och nätverksingenjörsplaner relativt fokuserade. De är därför vanligtvis kortare än den genomsnittliga magisterexamen, och tar så lite som ett år att slutföra vid vissa institutioner. Studenterna bör förvänta sig sektioner som undersöker ämnen som satellitkommunikation, optisk nätverk, ljusvågsystem, signalhantering och nätverksdesign.

Studenterna examinerar typiskt från ett telekommunikationsdesign och ingenjörsprogram med ökad teknisk skicklighet och teoretisk förståelse, vilket ofta leder till bättre problemlösningsförmåga. Kandidatexamen kan också förvärva affärsförmåga för att utveckla sin karriär. Exponering för ett nätverk av tillförlitliga rådgivare och motiverade kamrater under ett program kan också bli en tillgång i en studerandes post-akademiska företag.

Engineering programkostnader är vanligtvis baserade på flera faktorer. Däremot varierar kostnaderna avsevärt från ett program till det andra. eleverna kan göra det bra att få en allmän uppskattning från varje institution innan de ansöker.

Dessa program förstås generellt att förbereda mogna kandidater för forskning, ledarskap eller lärande positioner inom telekomutveckling. En nätverksingenjör kan till exempel hantera ett team som ansvarar för driften av utrustning i en datalagringsaffär, trådcentral eller liknande. Elektrotekniker med nätverks- och kommunikationsspecialitet kan vara inblandade i att undersöka överföringspotentialen hos nya material och teknik. Entreprenörskandidater kan involvera sig i uppstartssamfundet där de kan använda sin kunskap om kommunikationsteknik för att utveckla nätverkslösningar för nya industrier, som rymdresor, självkörande bilar och artificiell intelligens.

Det finns många ställen där du kan få en master i telekommunikationsteknik. Delar av vissa program kan till och med vara tillgängliga online. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.