Keystone logo

16 Master Program i Teoretisk fysik 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Naturvetenskap
 • Fysik
 • Teoretisk fysik
Studiefält
 • Naturvetenskap (16)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Teoretisk fysik

  Magisterexamen finns i en mängd olika format som Master of Science, Master of Liberal Arts och Master of Research. Att slutföra dessa grader tar i genomsnitt en till två års heltidsanmälan eller två till fyra års deltidsanmälan.

  Vad är en master i teoretisk fysik? Studenter som är inskrivna i avancerade examensplaner för fysik studerar vanligtvis en kombination av kvantmekanik, kvantteori, tillämpad fysik och avancerad matematik. Kurser involverar komplexa matematiska och teoretiska ämnen och kompletteras ofta med laboratorietid där eleverna får praktisk forskningserfarenhet. Utöver de omfattande studierna av klassisk fysik erbjuds doktorander med specialiseringsalternativ som astrofysik, partikelfysik, nanoteknik, biofysik och avancerad matematik för att ytterligare stärka sina färdigheter i denna mångsidiga disciplin.

  Studenter som bedriver teoretisk fysik på magisternivå fördröjer ofta sina färdigheter som matematiska forskare, utvecklar stark forskningserfarenhet, beräkningsförmåga på expertnivå och ett över genomsnittligt grepp om siffror som kan leda till karriärutveckling samt överlägsna problemlösningsförmågor i det dagliga livet.

  En magisterexamen kan variera mycket när det gäller kostnaden, eftersom varje skola, program, landsting och student är olika. Många universitet erbjuder potentiella studenter projicerade budgetar utifrån sina unika avgiftsscheman samt finansiella kontor för att hjälpa till med planering och förfrågningar.

  Eftersom teoretisk fysik är ett så mångfacetterat område, borde det inte bli någon överraskning att arbetstillfällen generellt är rikliga för kandidater. Potentiella industrier öppna för studenter inkluderar forskning, hälso- och sjukvård, teknik och energi. Utan att arbeta som pedagoger eller forskare inom universiteten går akademiker också ibland som biomedicinska tekniker, geofysiker, robotister och nanotekniker. Dessutom arbetar många teoretiska fysiker tillsammans med ingenjörer i både privata och offentliga försvarsbyråer över hela världen.

  Liksom de flesta grader med ett stort laboratoriefokus kräver en Master of Theoretical Physics vanligtvis inskrivning på campus för att kunna slutföras. Lyckligtvis finns program tillgängliga runt om i världen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.