Keystone logo

33 Master Program i Tillämpad kemi 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Naturvetenskap
 • Kemi
 • Tillämpad kemi
Studiefält
 • Naturvetenskap (33)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Tillämpad kemi

  För dem som bedriver högre utbildning är en magisterexamen ofta det närmaste steget efter att ha fullgjort en kandidatexamen. Denna typ av program tar mellan ett och tre år att slutföra, och det gör det möjligt för studenterna att få en större förståelse för deras valda ämnesområde.

  Men exakt vad är en mästare i tillämpad kemi? Detta fält handlar om den vetenskapliga undersökningen av materia, material och ämnenas sammansättning, egenskaper och beteende. Tillämpade kemielever kan omfatta ämnen som organisk, oorganisk, analytisk, elektrisk och makromolekylär kemi. Medan de flesta program ger eleverna en solid teoretisk bakgrund, är det huvudsakliga fokuset på analytisk kemi på verkliga applikationer. Vissa program har en betydande laboratoriekomponent, kräver att eleverna skriver en avhandling eller ger möjlighet till verkliga forskningsmöjligheter.

  Många fördelar kan erhållas från att tjäna en kemi magisterexamen.Många elever ser att de kan förbättra sina vetenskapliga färdigheter, såsom analys, forskning, datainsamling och problemlösning. Dessutom kan en magisterexamen ge en stark kunskapsbas som kan vara användbar i en framtida karriär.

  Studenter som överväger en tillämpad kemi grad bör vara medveten om att programkostnaderna kan variera från en institution till en annan. Undervisning, materialpriser och avgifter beror på en rad olika faktorer.

  En master i tillämpad kemi kan ge studenterna många potentiella arbetsmöjligheter. De kan fortsätta arbeta inom läkemedels-, medicinsk, resursuttag, teknisk eller tillverkningsindustri. Många akademiker väljer att gå med forskningslaboratorier för myndigheter, universitet eller privata organisationer. Vissa kan också välja att fortsätta sin utbildning, tjäna doktorsavhandling och arbeta inom akademin.

  Om du är intresserad av att lära dig mer om en kemi masters grad, låt oss hjälpa.Allt du behöver göra är att söka efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.