Keystone logo

6 Master Program i Undersökande journalistik 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Journalistik och masskommunikation
 • Journalistik
 • Undersökande journalistik
Studiefält
 • Journalistik och masskommunikation (6)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Master Program i Undersökande journalistik

  Många högskolestudenter bestämmer sig för att driva en magisterexamen efter att ha fått sin grundutbildning. En masters båda förbättrar elevernas förståelse för den valda disciplinen och utökar sin kompetens inom området. De som vill dyka djupare in i ett yrke kanske vill överväga en magisterexamen.

  Vad är en master i undersökande journalistik? Ett program som detta fokuserar på att bygga en aspirerande reporterns förståelse för hur man bättre kan hantera utredningen av en komplicerad nyhetshistoria. Utöver insamling och granskning av ledningar, intervjuer och information kan programmet också introducera eleverna att spränga utredande tekniker, inklusive teknik, som droner och sätt att berätta en historia, inklusive podcaster och digitala media.

  Kandidater lämnar i allmänhet programmet med starka forskningsfärdigheter. De borde ha en bättre förståelse för hur man rapporterar nyheterna, inklusive nya media, och vilka medier passar bäst för en viss nyhetsartikel. De kan också utveckla produktionsförmåga som gäller för sändning och digital journalistik, så att de kan arbeta bakom kameran.

  Jämför skolor när du letar efter rätt högskola. Där en student bestämmer sig för att studera har störst inverkan på undervisningskostnaderna. Offentliga och privata skolor kan skilja sig kraftigt. Tiden för att slutföra kursen kan också variera. En deltidsstudent kan ta mer tid än en heltidsstudent. I allmänhet tar de flesta magisterexamen två år eller så att slutföra.

  Kandidater kan hitta arbete i sändning, utskrift och digitala medier. Populära professionella titlar är redaktör, reporter och producent. Vissa undersökande journalister fortsätter att förankra nationella och lokala nyheter på sändnings- och kabelstationer. Andra kan vända sig till dokumentärfilm och producera, bli regissörer eller manusförfattare. Vissa kan till och med bli marknadsförare av innehåll på företag, med hjälp av sina färdigheter för att berätta om historier om verksamheten.

  Skolor från hela världen erbjuder en master i undersökande journalistik examen. De samma skolorna kan också erbjuda några klasser eller grader online. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.