Keystone logo

24 Master Program i Utvecklingshantering 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Masterexamen (MSc)
 • Masterexamen (MA)
 • Studier i management
 • Utvecklingshantering
Studiefält
 • Studier i management (24)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat

  Master Program i Utvecklingshantering

  Efter avslutad kandidatexamen är fördjupning av en magisterexamen idealisk för högre utbildning och utbildning på ett visst område. Många karriärer och högre nivåer kräver att en kandidatexamen fullbordas.

  Studenter intresserade av socialpolitik kan undra vad som är en mästare i utvecklingshantering. Denna grad förbereder kandidater att leda organisationer och institutioner inom utveckling och offentlig politik. Studieämnen kan omfatta finansiering och forskning, projektplanering, personalresurser, hållbarhet, internationell ekonomi och ledarskap. Många kurser innehåller också grundläggande instruktion om operativ teori om hur utvecklingsarbetet lyckas i bredare globala sammanhang. Vissa program har förkunskapskurser som måste fyllas i för att säkra denna grundläggande kunskap.

  Utbildningsprogram i utvecklingshantering ger många praktiska färdigheter till studenter. En huvudkunskap är förmågan att analysera och kritiskt utvärdera social och ekonomisk politik. Andra färdigheter inkluderar forsknings-, ledarskaps- och förvaltningsstrategier.

  Sådana program tar i allmänhet minst 12 månader att slutföra, och vissa spänner över två år. Vissa universitet erbjuder masterprogram i utvecklingshantering på deltid.

  En master i utvecklingshantering kan leda till karriär med en mängd olika institutioner. Kandidater kan hitta jobb som rådgivare, konsulter eller mikrofinansspecialister, till exempel med offentliga, privata och ideella organisationer. Dessa kan omfatta banker, regeringar, internationella organ som FN eller Världsbanken, icke-statliga organisationer, sociala entreprenörsorganisationer, religiösa missionärer och liknande. Genom att tillämpa teori och praktik arbetar utvecklingschefer för att uppnå en hållbar framgång när det gäller att genomföra samhällspolitik och sociala initiativ för att förbättra människors och planets välbefinnande. Många masterprogrammen omfattar nätverk och karriärbyggande som en del av sin läroplan, så studenterna är väl kopplade till att säkra anställning efter examen.

  Med den internationella rollen för denna examen erbjuds program över hela världen. Vissa kan vara tillgängliga som online kurser. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.