Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 5 Masterexamina i naturvetenskap  (Masterexamen (MSc)) i Katastrofförebyggande 2023

5 Masterexamen (MSc) Program i Katastrofförebyggande 2023

Översikt

En magisterexamen är en examen som ofta eftersträvas efter en kandidatexamen. De flesta universitet ger denna examen för studier inom vetenskap, medicin eller matematik. Liksom andra mästare kan en MSc ta ett till två år att slutföra.

Vad är en MSc i katastrofprevention? I detta program studeras hur yrkesverksamma kan minska risken för vissa naturkatastrofer och katastrofer. Kurser kan fokusera på respons, beredskap och återhämtning kring katastrofer, såväl som potentiellt förebyggande. Många program använder en blandning av föreläsningar, diskussioner och projekt som lärande verktyg. Studenter kan vara skyldiga att ta vissa kurser som riskhantering, humanitärt bistånd, grunderna för epidemiologi, klimatförändringar och katastrofhantering, forsknings- och utvärderingsmetoder, akut humanitärt bistånd och global hälsa.

En av de främsta fördelarna med detta examenprogram i katastrofförebyggande är förmågan att tänka kritiskt i svåra situationer. Denna viktiga färdighet kan hjälpa eleverna att fungera bra under press både i sitt arbete och i vardagen. Deltagarna kan också lära sig att bättre kommunicera och leda.

Kostnaden för en MSc i katastrofprevention kan variera från en skola till en annan. Av den anledningen bör studenterna kontakta skolan de vill delta i för att få en uppskattning.

Graduates med denna grad är ofta eftertraktade av myndigheter, stora företag och ideella organisationer på grund av överförbara färdigheter de får. Vissa studenter kan fortsätta bli humanitärer eller fredsbyggare. Andra kan ansluta sig till företagsledningen som riskhanteringsansvariga eller VD. Övriga studenter kan vända sig till civil tjänst i roller, inklusive polismakare, beredskapsansvarig eller katastrofhanteringsspecialist. Vissa forskare kan välja att fortsätta sin utbildning genom en doktorand.

Studenter kan ta kurser för en MSc i katastrofprevention online eller på campus runt om i världen. För att söka efter, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • Masterexamen (MSc)
  • Hållbarhetsstudier
  • Miljö- och energivetenskap
  • Katastrofförebyggande
Studiefält
  • Hållbarhetsstudier (5)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat