Keystone logo

69 Masterexamen (MSc) Program i Studier i ekonomi Statistik 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MSc)
  • Studier i ekonomi
  • Statistik
Studiefält
  • Studier i ekonomi (69)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MSc) Program i Studier i ekonomi Statistik

En civilingenjörsexamen är en forskarutbildning nivå för högre utbildning inom områden som rör teknik, naturvetenskap och medicin. Eftersom det beviljas efter slutförandet av en kandidatexamen, har det i allmänhet ett mer snävt fokus, vilket gör det till ett bra val för studenter som har en klar uppfattning om vad karriär de vill följa, eller för yrkesverksamma som redan har påbörjat sin valda karriär.

En MSc i statistik är en matematikforskarexamen med inriktning på insamling och tolkning av statistik. Samhällsvetenskap, ekonomi och ekonometri omfattas alla som potentiella områden för att samla in statistiska uppgifter. Graden kräver en solid matematisk bakgrund, med lika stor uppmärksamhet på praktisk matematik som algebra, och mer avancerade ämnen som flervariabelanalys.Programmet omfattar också utformningen sidan av statistik, inklusive ämnen som undersökningen provtagning och genomförande experiment.

Examens hållare med en MSc i statistik har en mängd olika jobbalternativ tillgängliga för dem. Särskilt inom den offentliga sektorn finns det en brist på kvalificerade statistiker, så att hitta givande arbete som möjliggör ett val av projekt är i allmänhet möjligt.

Kostnaden för en MSc i statistik varierar beroende på den institution som erbjuder examen. Den genomsnittliga graden tar två år att få, så potentiella studenter bör beräkna undervisning kostnader därefter.

Akademiker med en magisterexamen i statistik kan välja att bedriva samhällsvetenskap sidan av statistiken. På detta område kan de arbeta för ett konsultföretag, analysera människors preferenser och tendenser. De kan annars välja att arbeta inom finans.Ett växande område som behöver kvalificerad statistiker är uppgifts statistik. Detta är en form av marknadsföring som innebär spårning kundåtgärder på ett företags hemsida.

Att ansöka om en magisterexamen i statistik på nätet är ett bra sätt att få din examen i din egen takt inom ramarna för ditt fullspäckade schema. Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.