Keystone logo

134 Masterexamen (MSc) Program i Ingenjörsstudier Väg- och vattenbyggnad 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MSc)
  • Ingenjörsstudier
  • Väg- och vattenbyggnad
Studiefält
  • Ingenjörsstudier (134)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MSc) Program i Ingenjörsstudier Väg- och vattenbyggnad

Om du tycker om det jobb du har just nu, men letar efter ett sätt att höja din lön kan det kanske vara en idé att ta en MSc inom ditt område. Med en masterexamen, som du kan få från universitet runt om i världen, kan du arbeta inom en rad olika områden och på många olika platser. Ett exempel på en masterexamen är en civilingenjörsexamen.

Om du funderar på att ta en masterexamen undrar du kanske vad en civilingenjörsexamen är för något. I universitetsvärlden är det en naturvetenskaplig masterexamen som ger dig möjligheter att ta kurser inom olika områden och förbereda dig på att arbeta i ett stort tekniskt område. Ämnen man kan ta kurser i är till exempel hållbar byggnadsteknik, vattenteknik, geoteknik, transport och konservering. Andra fokusområden kan vara miljöteknik, planering och utveckling. Dessa kurser hålls i klassrum, men kan också inkludera forskningsprojekt inom det aktuella området i samarbete med redan yrkesverksamma ingenjörer.

Att ta en civilingenjörsexamen kan ge din karriär ett lyft och ta dig till en helt ny nivå. Medan du förbereder dig på att jobba inom ingenjörssektorn hjälper programmet dig också att skapa relationer med klasskamrater, lärare och redan yrkesverksamma ingenjörer.

Kostnaden för ett examensprogram varierar beroende på vilken skola du väljer. Europeiska skolor kan ha andra kostnader än de i exempelvis USA. Ekonomiavdelningen på den skola du är intresserad av kan svara på frågor du har om undervisning och kostnader.

När du har fått din civilingenjörsexamen har du möjlighet att arbeta i många olika positioner. Kanske blir du byggkonsult inom stadsplaneringen. Du kan också arbeta lokalt med designföretag som bygger olika strukturer. Med en ingenjörsexamen kan man t.ex. jobba med att utforma transportsystem såsom motorvägar, järnvägar, flygplatser och tunnlar. Civilingenjörer analyserar och testar även byggmaterial och jordmånen innan byggandet kan börja. Vissa ingenjörer arbetar till och med som universitetsprofessorer eller företagsledare.

Om du är intresserad att ta en civilingenjörsexamen har du fantastiska möjligheter. Du behöver bara söka efter det program som passar dig nedan och kontakta antagningskontoret direkt genom att fylla i formuläret.