Carinthia University of Applied Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Sedan starten har FH Kärnten utvecklats till en unik utbildningsinstitution i Kärnten. Due to the constant further development of the study programs of Carinthia University of Applied Sciences and intensive cooperation with industry and science, FH students are sure to have a future-oriented education.

FH Kärnten lever modellen av omedelbar praktisk relevans. Principal and part-time employees, as well as guest lecturers from industry, ensure interdisciplinary, internationally oriented university education. Currently, around 30-degree programs are offered in the fields of technology, health, and social affairs, as well as economics.

7 skäl att studera på FH Kärnten

Ansikte mot ansikte

Vi är kända för vår öppna och familjära atmosfär. På vårt universitet läggs stor vikt vid den personliga samexistensen av studenter, anställda och professorer. Små arbetsgrupper möjliggör individuellt stöd.

inter

Vi är ett universitet med en internationell inriktning. Carinthia University of Applied Sciences samarbetar med mer än 160 universitet världen över. Oändligt kosmopolitiskt, beläget i korsningen mellan tre kulturer i Alperna-Adriatiska regionen, mycket nära Italien och Slovenien, och erbjuder lokala och internationella studenter utmärkta förutsättningar för flerspråkiga studier.

Praktisk orientering

Kombinationen av studier och praktik säkerställer kvaliteten på undervisning och forskning. Detta tillhandahålls av våra många internationella gäster och deltidslärare från bransch och näringsliv. Samarbeten med regionala och utländska företag säkerställer inte bara ett praktikorienterat utbud av kurser utan garanterar också vetenskapligt kunnande.

Framtidsorientering och hållbarhet

Innovativa kurser på banbrytande plats gör Carinthia University of Applied Sciences en utställning för hållbar forskning och utveckling. Att lova ämnen inom alla studieområden spelar en viktig roll.

Unik natur, kultur och livsstil

Att studera i Kärnten är kul! Universitetet är nedsänkt i idylliska berg, dalar och sjöar. Det finns ett stort urval av sport- och fritidsmöjligheter när som helst på året. Det pittoreska karinthiska landskapet garanterar en unik livskvalitet runt dina studier.

Kreativ, ung och dynamisk atmosfär

Förutom sina studier ger unga, dynamiska nätverk perfekta möjligheter att få fotfäste inom uppstartssektorn. Tänkcentrum, inkubatorer, attraktiva innovationsverkstäder och många evenemang samlar studenter från FH Kärnten och entreprenörer från regionen och gör det möjligt för dem att lära känna varandra i ett tidigt skede för framtida gemensamma projekt.

Kombinationen gör det

Var och framför allt det du vill studera vill vara väl genomtänkt. Carinthia University of Applied Sciences gör ett val väldigt enkelt: Här hittar du den unika kombinationen av ett brett utbud av spännande och praktikorienterade studier och en livskvalitet som är oöverträffad.

Studier i tjänst

Utbildning i tjänst är nyckeln till personlig karriärplanering. Som student vid Carinthia University of Applied Sciences är din läroplan organiserad på ett sådant sätt att du kan förena dina studier och jobb.

125800_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Modell

Carinthia University of Applied Sciences är ett dynamiskt och dialogorienterat universitet för tillämpade vetenskaper med regionala rötter och internationell inriktning. Det fungerar inom områdena hälsa och sociala frågor, teknik och ekonomi. Kärnuppgifterna ligger inom studier och undervisning, tillämpas för forskning, kunskapsöverföring och vidareutbildning.

Syn

"Vi vill positionera oss som ett universitet i undervisning och tillämpad forskning inom våra kärnområden inom teknik, företag, hälsa och sociala frågor på toppen av österrikiska universitet!"

Charter of Diversity

Charter of Diversity är ett initiativ för att främja uppskattning av alla medlemmar i samhället - oavsett kön, ålder, ras och färg, sexuell läggning, religion och tro och fysisk eller psykisk funktionshinder. Charter of Diversity är ett offentligt, frivilligt åtagande. Det bygger på erkännandet av att mångfald är ett väsentligt drag i Europa - dess historia och dess samhälle. Den ser och uppskattar de fördelar och möjligheter som mångfalden erbjuder.

Universitetsadministration

Carinthia University of Applied Sciences grundades 1995 i den juridiska formen av en förening som bärare av Fachhochschule-programmen i Kärnten. Föreningens säte var i Spittal an der Drau. Sedan början av 2002 har University of Carinthia - Charitable Private Foundation varit sponsor och underhållare av FH-programmen.

Den privata stiftelsen finansieras av bidrag från den federala regeringen, delstaten Kärnten och samhällena i Villach, Spittal / Drau, Klagenfurt och Feldkirchen. Även medlemsavgifterna för föreningen, som har blivit en av de 15 grundarna, samt donationer och intäkter från evenemang, bidrar till finansieringen av organisationens drift.

Kopplingen mellan anställd och arbetsgivare

Vi ansvarar inte bara för våra handlingar utan också för det vi inte gör. (Moliere)

Arbetsrådet är länken mellan de anställda och arbetsgivaren. Uppgiften är att fungera som medlare, men också att fungera som en one-stop-shop. Det nuvarande teamet för arbetsråd harmoniserar och kompletterar sig självt och är angelägen om att implementera problem för alla kollegor på ett positivt sätt.

Ett valt arbetsråd kan - baserat på solidariteten inom arbetskraften - aktivt och konsekvent hantera och representera sina kollegors oro. Förutom "kärnverksamheten", tar representationen av personalen gentemot arbetsgivaren Fachhochschule Kärnten, arbetsrådet, även hand om att främja de anställdas ekonomiska, sociala, hälso- och kulturella intressen.

Platser

Feldkirchen i Kärnten

Address
Feldkirchen
Hauptplatz 12

A-9560 Feldkirchen i Kärnten, Kärnten, Österrike

klagenfurt

Address
Primoschgasse 8-10
klagenfurt, Kärnten, Österrike

Villach

Address
Europastraße 4
Villach, Kärnten, Österrike

Spittal an der Drau

Address
Villacher Straße 1
Spittal an der Drau, Kärnten, Österrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium