TU Wien - Continuing Education Center

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Under ett antal årtionden har TU Wien varit en av de mest uppskattade leverantörerna av fortbildning i Österrike. TU Wien: s internationellt orienterade fortbildningscenter (CEC) ser sin primära uppgift som tvåfaldig. För det första att hjälpa akademiker att utnyttja den fulla potentialen i en teknisk och vetenskaplig utbildning. För det andra att öppna nya fält för professionell utveckling för individer som visar initiativ och har relevant praktisk erfarenhet. Med olika masterprogram , studenter och alumner från 94 länder och alla kontinenter , en högsta fakultet och internationell ackreditering, är CEC: s roll att dagligen engagera sig i äventyret med innovation och fortbildning och ständigt hålla koll på de förändrade tiderna vi lever i .

Kvalitetssäkring i forskarutbildning

Betydelsen av kvalitetssäkring och ackreditering i forskarutbildningen har ökat betydligt de senaste åren på grund av den enorma tillväxt som har präglat fortbildningen som helhet. Med tanke på det ständigt ökande utbudet av studier som erbjuds är erkända kvalitetsmärken och godkännandetecken viktiga kriterier för potentiella kandidater för att göra ett välgrundat val av en fortbildningskurs som är av hög kvalitet och som också uppfyller deras ambitioner.

Objektiv extern utvärdering av de olika fortbildningskurserna möjliggör en internationell jämförelse med andra program och går långt för att uppfylla kvalitetskravet på transparens. Detta leder i sin tur till en ökad mobilitet mellan studenter och studenter, vilket gör att programmet också kan göra anspråk på internationell överklagande. Extern certifiering eller ackreditering är också en indikation på institutionens akademiska vikt och gör dess medvetenhet om kvalitetssäkring och behovet av pågående optimering transparent även för omvärlden. För närvarande är utvalda program för fortbildningscentret ackrediterade av

  • FIBAA ("Foundation for International Business Administration Accreditation")
  • ASIIN ("Akkreditierungsagentur für Studiengänge der Ingenieurwissenschaften, der Informatik, der Naturwissenschaften und der Mathematik eV)
  • RICS ("Royal Institution of Chartered Surveyors") och
  • CEPI ("Europeiska rådet för fastighetsyrken")
  • QUESTE-SI ("Kvalitetssystem för vetenskap och teknikuniversitet för hållbar industri")

2446_akkreditierungen_1.jpg

Platser

wien

Continuing Education Center

Address
TU Wien
Continuing Education Center
Operngasse 11/017

1040 wien, wien, Österrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium