University of Vienna

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Wien grundades 1365. Det är det äldsta universitetet i den tyskspråkiga världen och ett av de största i Centraleuropa. För närvarande är cirka 91.000 studenter inskrivna vid universitetet i Wien. 179 kurser kan tas, varav 56 är Bachelor program, 112 masterprogram, 3 Diploma Program och 8 doktorandprogrammen. Med personal 9.400 anställda, varav 6.700 är akademisk, är universitetet i Wien den största undervisning och forskningsinstitution i Österrike. Det syftar till att upprätthålla ett brett spektrum av studier, men samtidigt för att främja nya och innovativa forskningsområden, och att upprätta nya nätverk mellan individer.

Forskning och undervisning

Den viktigaste uppgiften och målet med detta universitet ligger i att skapa och upprätthålla högsta kvalitet forskning och undervisning, som betraktas som en oskiljaktig enhet ( "forskningsstyrd undervisning"). Ett starkt fokus på forskning, som kombinerar grundläggande med tillämpad forskning, gör detta universitet mycket attraktiv för de skarpaste hjärnor. Forskning och undervisning vid universitetet i Wien består av ett brett spektrum av förmågor: från katolska och protestantiska teologi, juridik, Business and Economics, datavetenskap, historiska och kulturella studier, Philological och kulturstudier, filosofi och utbildningsvetenskap, psykologi, samhällsvetenskap, matematik, fysik, kemi till geovetenskaper, geografi, astronomi, Life Sciences, översättningsvetenskap, Sport Sciences och molekylärbiologi.

internationella nätverk

Universitetet i Wien har alltid varit starkt inriktade på internationell forskning och undervisning och därför fortsätter arbetet med att upprätthålla sina relationer med andra länder. Det är en del av Erasmus / Sokratesprogrammet och medlem i flera internationella nätverk som ASEA-UNINET, det nätverk av universitet från huvudstäderna i Europa (UNICA) och European University Association (EUA).

Från 363 europeiska partneruniversitet har universitetet i Wien ingått ett Erasmus-partnerskap med 350 universitet. Studenter från cirka 130 länder deltar mer än 10.000 föreläsningar vid universitetet i Wien varje år.

Platser

wien

University of Vienna

Address
University of Vienna
Universitätsring 1

1010 wien, wien, Österrike

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium