WU - Vienna University of Economics and Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Strategisk utveckling, internationalisering, kopplingar till näringslivet, och kvalitetsstyrning är särskilt viktiga kriterier i denna process.

Alla WU Executive Akademins MBA-program är AMBA ackrediterade, vilket innebär att de uppfyller de högsta internationella standard. AMBA (Association of MBA), som grundades i London 1967, är en kvalitetssäkring sigill tilldelas utvalda forskarutbildning runt om i världen.

WU nätverk av över 240 partneruniversitet är en av de största sådana nät över hela världen. Som en av de ledande handelshögskolor i den tyskspråkiga världen, är WU också medlem välkända och respekterade föreningar som CEMS (The Global Alliance in Management Education), PIM (Partnership in International Management), GBSN (Global Business School Network), som syftar till att underlätta hanteringen utbildning i utvecklingsländerna, och THEMIS (International Legal Network of Excellence).

campus WU

Campus WU öppnade höstterminen 2013/14. Den designades av välrenommerade internationella arkitekter och har vunnit flera priser och utmärkelser. Med cirka 100.000 m2 golvyta, erbjuder gott om utrymme för att kommunicera, diskutera och utbyta idéer, studera, undervisa, forska, utforska, slappna av och varva ner. Campus WU, som ligger mellan Messe Wien mässcentret och den vackra Prater Park, är en rymlig campus med flera byggnadskomplex. Det är bekvämt att nå med kollektivtrafik och har direkt tillgång till Prater Park.

vibrerande Wien

Bortsett från en utmärkt, praktiskt inriktad utbildning, studerar på WU innebär också att du får njuta av fördelarna med att bo i Wien, som ligger i hjärtat av Europa. Denna pulserande stad har mycket att erbjuda till WU studenter som vill utforska livet utanför klassrummet: från föreläsningar av internationellt kända experter och paneldiskussioner med framstående deltagarna mässor och utställningar, campus fester och konserter, har Wien allt. Utöver sin populära, världsberömda sevärdheter, staden har också en omfattande sortiment av kultur- och fritidsaktiviteter. En mängd världsklass museer, teatrar, och den berömda Wien-operan kommer att tilltala kulturentusiaster. De många parker och grönområden såsom Danube Island och Prater Park är en idealisk plats att koppla av och njuta av naturen. WU är lättillgängligt med kollektivtrafik, och ligger bara några minuter från Wiens gamla stadskärnan och moderna köpcentra som lämnar inget övrigt att önska. Det finns också många kaféer, barer och restauranger på Campus WU och i dess omedelbara närhet.

Platser

wien

WU (Vienna University of Economics and Business)

Address
WU Vienna University of Economics and Business
Welthandelsplatz 1
1020 Vienna

1020 wien, wien, Österrike
Telefon
+43 1 313360

Ackrediteringar

EFMD Equis Accredited