WU - Vienna University of Economics and Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om WU

WU är ett känt offentligt universitet för ekonomi och ekonomi i Wien, Österrike. WU har en internationell syn och arbetar aktivt för att leva upp till sitt sociala ansvar som en utbildningsinstitution för morgondagens ledare.

Vad sätter WU Apart

Om du bestämmer dig för att studera vid WU får du inte bara en akademiskt väl avrundad utbildning, utan också de kvalifikationer och förberedelser du behöver för att ta ansvar i näringslivet och samhället. WU-studenter förvärvar de olika färdigheter som de behöver för att möta de ekonomiska, sociala, juridiska och ekologiska utmaningarna i vår tid.

3 Ackrediteringar: EQUIS, AACSB och AMBA

WU: s högkvalitetsstandarder bekräftas av dess tredubbla internationella ackreditering av EQUIS, AACSB och AMBA, de tre ledande internationella ackrediteringsleverantörerna för universitet för ekonomi och ekonomi. Färre än 1% av universiteten världen över kan göra anspråk på tredubbla ackreditering av EQUIS, AACSB och AMBA, de tre mest respekterade ackrediteringsorganen. WU är ett av endast sex universitet i den tyskspråkiga världen som tillhör denna exklusiva grupp skolor.

134731_BBE-Programm-Kern.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Utmärkt forskning och forskningsledd undervisning

WU är hem för forskare som rankas bland de bästa inom sina discipliner. Våra studenter drar också nytta av WU: s forskningsverksamhet, eftersom de kurser som undervisas vid WU bygger på de senaste forskningsresultaten för att säkerställa att kunskapen och färdigheterna som WU lär ut sina studenter är banbrytande och aktuella.

WU omfattar innovation

Innovation har en lång tradition på WU. WU är ett universitet som inte bara känner igen aktuella trender utan omfamnar dem tidigt. Nya innovationer vid WU inkluderar inrättandet av Research Institute for Cryptoeconomics. Det nya forskningsområdet fokuserar på blockchain-teknik, digitalisering och internetens framtid.

100 länder: en internationell miljö

Wien lockar ett mycket internationellt studentorgan och WU har 23 000 studenter från över 100 länder. WU har också en mycket internationell fakultet. Som student drar du nytta av den omfattande erfarenhet som våra lärare har fått vid prestigefyllda universitet över hela världen. Allt detta bidrar till den mycket internationella miljö som WU har att erbjuda.

134732_DSC03359_Andi_Kapounek.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

250 partneruniversiteter: ett globalt nätverk

Är du intresserad av att tillbringa en termin utomlands i till exempel London eller Shanghai? WU: s nätverk på cirka 240 partneruniversitet runt om i världen erbjuder våra kandidatstudenter utbytningsmöjligheter vid Europas mest kända universitet, som Copenhagen Business School eller Bocconi University, samt högprofilerade skolor i Asien, Australien och Nord- och Sydamerika.

134729_RaimoRudiRumpler-1440.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Karriärstöd

WU: s ZBP-karriärcentrum erbjuder rådgivnings- och supporttjänster till studenter för att hjälpa dem att hitta attraktiva anställningar och för att stödja deras karriärutveckling redan innan de examen. Karriärcentret publicerar över 2 000 jobbannonser varje år. Det fungerar som en pålitlig kontaktpunkt som hjälper dig med ditt första steg mot din drömkarriär. Med inrättandet av WU Entrepreneurship Center har WU nyligen lagt särskild tonvikt på nystartade företag och de attraktiva karriärmöjligheter som finns tillgängliga för företagare. Inrättandet av centret visar tydligt att WU erkänner innovation och entreprenörstänkande som nyckelfärdigheter för framtiden. WU Entrepreneurship Center är universitetets nav för alla studenter som är intresserade av att starta eget företag.

En långsiktig anslutning

Alumni är en viktig del av WU-samhället. Genom ett internationellt nätverk med knutpunkter runt om i världen, nätverksevenemang, paneldiskussioner och en direkt linje till dina alma mater - studenter håller kontakten med WU under hela livet.

134730_RaimoRudiRumpler-6240_Studentlife.jpg

© Raimo Rudi Rumpler

Platser

wien

WU (Vienna University of Economics and Business)

Address
WU Vienna University of Economics and Business
Welthandelsplatz 1
1020 Vienna

1020 wien, wien, Österrike
Telefon
+43 1 313360

Ackrediteringar