American University of Armenia

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

om AUA

American University of Armenien (AUA) är en privat institution för högre utbildning, som erbjuder en global utbildning i Armenien.

AUA är knuten till University of California och ackrediterad av WASC Senior College och University kommissionen, 985 Atlantic Avenue, # 100, Alameda, CA 94501, 510.748.9001.

Grundades 1991, ger AUA en hög kvalitet, forskarutbildning och grundutbildning som uppmuntrar samhällsengagemang och främjar demokratiska värderingar, främja stipendium i en miljö som värderar och utvecklar akademisk excellens, fri forskning, integritet, stipendium, ledarskap och service till samhället.

AUA: s forskarutbildning erbjuder magisterexamen i åtta ämnesområden: Företagsekonomi, industriell och systemhantering, datavetenskap, statsvetenskap och internationella frågor, ekonomi, folkhälsa, juridik och undervisning i engelska som främmande språk. Dessa program är avsedda att utveckla kritisk analys och djup kunskap genom avancerade kurser, självstudier och forskning.

AUA: s grundutbildningen erbjuder kandidatexamen i engelska och kommunikation, beräkningsvetenskap, och Business. Genom sina grundutbildningen, erbjuder universitetet studenterna djup kunskap för karriär beredning och fortsatta studier samt bredd och en grund för allmänna kunskaper och färdigheter för livslångt lärande.

American University of Armenien är registrerad som American University of Armenien Corporation, en 501 (c) 3 ideell i delstaten Kalifornien och är även registrerad som American University of Armenien Foundation- en stiftelse (Հիմնադրամ) i Republiken Armenien.

Platser

Yerevan

American University of Armenia

Address
40 Marshal Baghramyan Ave.

0019 Yerevan, Yerevan, Armenien
Telefon
(+374 60) 69 40 40