The Australian National University | Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

ANU är Australiens nationella universitet med världsrykte i medicin, biologi och miljö samt fysisk och matematiska vetenskaper.

Du hittar våra forskare i spetsen för den vetenskapliga praktiken och upptäckter, där det kan vara. Oavsett om det är i frontlinjen av utbrottet Ebola i Sierra Leone, på en trädgren i den tasmanska vildmarken peering i en papegoja boet, bland livsuppehållande maskiner av neonatal intensivvårdsavdelning eller en laboratoriebänk, och framför klassrummet.

ANU rankas bland de 20 bästa universiteten på planeten och nummer 1 i Australien1. Våra forskare producerar forskning som förändrar liv och liv som vi känner det. Vi är fast beslutna att lösa problem genom helheten och tillämpad forskning, för att bättre hälsa, och till en hållbar, säker och rättvis resursanvändning runt om i världen. Våra elever lära av dessa forskare av världsklass, liksom Australiens beslutsfattare - med vår expertis och inflytande som sträcker sig till ledare i regering, industri och utanför.

Vi är stolta över vår ställning, vår historia och våra framgångar. Under de senaste 60 åren har vi producerat fyra Nobelpristagare, några av Australiens mest framstående forskare och tusentals akademiker med en utbildning i världsklass inom vetenskap och medicin.

Men ingenting retar oss lika mycket som vår framtid. Vi hoppas att du kan vara en del av det.

ANU: s vice kansler och vinnare av Nobelpriset 2011 i fysik, professor Schmidt

Varför studera i Canberra

ANU ligger också i Canberra, ett centrum för forskning och innovation. Med CSIRO, den australiensiska Science Academy, Questacon och Australiens politiska beslutsfattare på tröskeln till ANU är Canberra en smältdegel för vetenskaplig forskning och innovation. Det är en modern och ansluten stad, som nyligen rankades av OECD som världens bästa stad att bo2. Våra studenter njuta av en hög livskvalitet i en stad med en av de bäst utbildade arbetskraft, högsta genomsnittliga heltid inkomst och lägsta arbetslösheten i Australien. Och eftersom det är Australiens huvudstad, stora saker hända här.

Strategiska prioriteringar

ANU har ett internationellt rykte för hög kvalitet inom forskning, utbildning och politik expertis. Läs mer om våra kompetensområden och strategiska prioritering som vi ställer på dem.

Forskning »Forskning är central för allt vi gör på ANU. Det formar pedagogisk erfarenhet vi erbjuder studenter och gör det möjligt för oss att vara en ledande röst i frågor om nationell och internationell betydelse.

Utbildning »Utbildning på ANU formas av vår kultur av intensiv forskning. Våra studenter undervisas av, och arbeta med, aktiva forskare på alla nivåer av prestation. Detta säkerställer en modern utbildning baserad på lärande och upptäckt, inte bara kunskapsöverföring.

politik »ANU är en ledande röst i nationell och internationell utvecklingspolitik och debatt. Våra forskare arbetar med statliga, industri och icke-statliga organisationer att tillämpa forskningskompetens till viktiga politiska utmaningarna Australien och vår region.

Du kanske vill titta på några av följande länkar som ger dig mer information om vetenskap på ANU.

Examensinformation - få detaljerad information om din examen och läs om studenter som har studerat inom detta område Lediga - ta reda på var en ANU-vetenskapsgrad kan ta dig • Virtuell rundtur - Ta en online rundtur i våra laboratorier och campus Hur söker man - instruktioner om hur man skickar in en ansökan Internationella studenter - Viktig information för internationella studenter som studerar i Australien

»1 QS World University Rankings 2017 »2 OECD Regional Welfare Report 2014

Platser

canberra

The Australian National University

Address
The Australian National University
Acton ACT 2601

canberra, Australian Capital Territory, Australien
Telefon
+61 2 6125 5111

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium