Läs den officiella beskrivningen

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

University profil

Rankas i topp 51 * universitet i världen, University of Queensland (UQ) är en av Australiens finaste högskolor med:

fler utmärkelser för undervisning kompetens än någon annan australiska universitet exceptionellt program val inom ett brett spektrum av studieområden på grund-, forskarutbildning och examensnivåer forsknings högre möjligheter för studenter att få praktisk erfarenhet och knyta värdefulla kontakter med potentiella arbetsgivare genom praktik och praktikplatser möjlighet att studera en del av sin examen utomlands på en av universitetets många högt rankade partnerinstitutioner.

Med campus baserade i och runt staden Brisbane, kan du njuta av en blandad grupp av över 50.000 studenter, inklusive över 12.600 internationella studenter från 140 olika länder över hela världen.

UQ är en av grundarna av den nationella Group of Eight, en ledande grupp av australiska universitet som bedriver en betydande del av alla universitetsforskning i Australien, liksom en av endast tre australiska universitet vara en medlem av det globala Universitas 21, en allians tillåter UQ att erbjuda studenterna unika möjligheter att delta i studentutbyte och händelser över hela världen. Genom denna allians har UQ studenter deltagit i evenemang som sommarskolan programmet i Mexiko, Grundutbildning Forskning i Japan och programmet för socialt företagande i Guatemala.

världsrankingen

Enligt QS World University Ämnes betyg 2016, rankas UQ nummer ett i Australien i mineraltillgångar och gruvteknik (10 globalt) och miljövetenskap (12 globalt). Universitetet rankas också 17 globalt inom lant- och skogsbruk och 18 i utbildning. UQ övriga QS globala topp-30 ämnen är: Psykologi (21), u-landsforskning (23), kemiteknik (25), kommunikation och medier (25), redovisning och finansiering (26), Veterinary Science (29) och omvårdnad ( 30).

Student erfarenhet

Förutom flexibilitet i program val, UQ studenter också dra nytta av möjligheten att njuta av ett brett utbud av fritidsaktiviteter under sina studier. Det finns utbytesmöjligheter till mer än 185 partnerinstitutioner i 40 länder och tillgång till mer än 200 klubbar och föreningar, samt sport och kultur.

Den UQ Advantage Award Programmet erbjuder UQ studenterna möjlighet att förverkliga sina ambitioner och förbättra deras forskning, ledarskap och kulturella kommunikationsförmåga för att säkerställa att de är konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Den kombinerar deltagande i en rad samverkande fritidsaktiviteter över tre kärnkategorierna - Global och kultur Engagement, forskning och entreprenörskap och socialt ansvar och ledarskap - och ger dig tillgång till en unik symposium serie.

noter~~POS=TRUNC före detta elev

Universitetets utestående 225.000 plus alumner inkluderar en Nobelpristagare, VD för ett Fortune 500-företag, en Oscar vinnare och ledare i regeringen, lag, vetenskap, offentlig service och konst.

forskningsfokus

Universitetet har nio världsklass forskningsinstitut och forskare vars innovationer har en global inverkan, inklusive inrättandet av ett vaccin mot livmoderhalscancer, skydd av världens livsmedelsförsörjning, och installationen av de största solceller panel på södra halvklotet. Som UQ student har du möjlighet att få undervisning av och arbete vid sidan av dessa forskare.

Var är UQ?

UQ har tre campus i och runt Brisbane, huvudstad i delstaten Queensland. Brisbane är den tredje största staden i Australien, efter Sydney och Melbourne, och det har en mångkulturell befolkning på cirka två miljoner.

Den har alla fördelar av en stor modern stad, men det behåller vänlighet och charm av en liten regional stad. I 2013 års upplaga av Lonely Planet Australien resa guidebok, var Brisbane namnet "Australien coolaste stad".

En timmes bilfärd söder om staden, hittar du gyllene stränder och temaparker i Gold Coast. Norr om Brisbane hittar du Sunshine Coast stränder, nationalparker, regnskogar och attraktioner som Australia Zoo. Strax utanför kusten hittar du orörda Stradbroke och Moreton öarna, både populär dagsutflykt och semesterorter för både ortsbor och besökare. Brisbane har varit värd för många stora kultur- och sportevenemang, inklusive Samväldesspelen, Rugby World Cup och 2014 G20-ledarnas toppmöte.

För mer information besök https://future-students.uq.edu.au * UQ rankas i topp 51 mätt som QS World University Rankings och prestanda rankning av vetenskapliga artiklar för World Universities. Universitetet rankas också 52 i US News Best Global Universitet betyg, 55 i Academic Ranking of World Universities och 60 i Times Higher Education World University Rankings.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Exekutiva kurser

The University of Queensland

Detta program som erbjuds inom ramen för kravet på en 2-årig masterprogrammet från studenter som har avslutat MA-nivå studier och vill ta upp en avhandling innan avancera ... [+]

Varför studera Master of Applied lingvistik

Detta program som erbjuds inom ramen för kravet på en 2-årig masterprogrammet från studenter som har avslutat MA-nivå studier och vill ta upp en avhandling innan avancera till ett forskningsprojekt högre grad. Denna forskar kurser programmet erbjuder studie inom områdena Tillämpad lingvistik och TESOL. Programmet har två uppdrag. Den första är att ge en kvalitet professionell utvecklingsprogram för lärare i engelska och andra andra språk, och yrkesverksamma språk översättning, tolkning och andra andra språkområden. Den andra uppdrag är att ge kurser eleverna möjlighet att utforska forskning alternativ och utveckla specialiseringar för vidare studier.... [-]

Australien Brisbane Saint Lucia Gatton
Januari 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The University of Queensland

Datavetenskapligt program vid University of Queensland blir den första i Australien att erbjuda en avancerad nivå av datorer, statistik, matematik och affärsmässiga kunsk ... [+]

Varför studera Master of Data Science

Det finns en betydande och fortsatt tillväxt i efterfrågan på data Forskare globalt. Data Science är ett spännande nytt område för studien som är tillämplig i ett stort antal industrisektorer som hälsa, energi, finans, tillverkning, liksom i regeringen. Data Vetenskapligt program vid University of Queensland blir den första i Australien att erbjuda en avancerad nivå av datorer, statistik, matematik och affärsmässiga kunskaper som tillämpas inom industrin, regeringen, sociala och vetenskapliga sammanhang och balanserad med viktiga attribut relevanta data vetenskap inklusive den etiska användningen av uppgifter , rättsliga överväganden för data vetenskap, affärskommunikation, praktisk erfarenhet med relevanta stora dataverktyg och teknik och kreativt och störande tänkande tillämpas på komplexa problem. Utexaminerade från detta program kommer att vara väl rustade för att hantera komplexa uppgifter vetenskap utmaningar och spela en ledande roll i den framtida utvecklingen av data vetenskap lösningar globalt. ... [-]

Australien Brisbane Saint Lucia Gatton
Januari 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
The University of Queensland

Detta program är utformat för både advokater och icke-jurister som vill fokusera sina studier på internationell rätt. I en allt mer internationaliserad värld, formar inte ... [+]

Varför studera Master of International Law

Detta program är utformat för både advokater och icke-jurister som vill fokusera sina studier på internationell rätt. I en allt mer internationaliserad värld, formar internationell lag nästan alla former av internationell samverkan, från företag, till handel, diplomati, och i krig.

Personer som redan arbetar eller hoppas att arbeta i en rad internationellt fokuserade områden, såsom företag, politik, regering, och icke-statliga organisationerna skulle gynnas av en tydlig förståelse av strukturen av de internationella lagar som formar det internationella systemet, och hur man arbetar inom dessa lagar.

The Master of International Law har fyra obligatoriska kurser: en att införa folkrätten, och en serie av tre kurser som fokuserar på internationell rätt i aktion, och sambandet mellan folkrätten och nationell lagstiftning. Eleverna väljer sedan från en rad valbara kurser för att passa personlig utveckling och intresse.... [-]

Australien Brisbane Saint Lucia Gatton
Januari 2020
Engelska
Heltid
18 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Exploring the UQ Advantage

A look at the UQ St Lucia campus